Björgen avalikustas teisipäeval ilmunud elulooraamatus, et ta andis 2017. aasta Lahti MMil kahtlase dopinguproovi, mis sisaldas anaboolse steroidi, 19-nonandrosterooni jääke. Norralanna pääses aga karistusest, sest suutis koos Norra koondise arstiga rahvusvahelisele suusaliidule (FIS) ära tõestada, et steroidi jäägid tekkisid proovi pärast menstruaaltsükliga manipuleerimiseks mõeldud ravimi Primolut-N kasutamist. Norra suusakoondise arsti Petter Olbergi sõnul võib selle medikamendi lagunemisproduktina uriiniproovis esineda vähesel hulgal 19-nonandrosterooni.

Sorin tunnistas, et oli Björgeni dopingujuhtumist kuuldes šokeeritud. "Ma saan tõesti aru, miks välismaalased armastavad selliseid asju oma eluloos mainida. See on omamoodi Euroopa mentaliteet - kui millestki autobiograafilises raamatus rääkida, siis ärge püüdke midagi varjata. Kuid pärast seda ülestunnistust tekkis palju küsimusi. Minule isiklikult oli see šokk," ütles suusatreener.

Sorin ei mõista, miks rahvusvaheline antidopingu agentuur (WADA) vaikib. "Kuidas võtta ravimit, mis ei näi sisaldavat midagi keelatut, kuid proov näitab täpselt vastupidist? Tahaksin väga ausalt kuulda mitte Norra koondise arstide, vaid professionaalsete farmakoloogide arvamust. Kui selline asi juhtus, siis miks mitte avada Björgeni kümne aasta dopinguproovid, eriti kuna selline võimalus on WADA reeglites kirjas. Miks vaikib Haio Zeppelt (Saksamaa uuriv spordiajakirjanik - toim.), kes muidu teeb uurimusi ja võitleb puhta spordi eest?" küsib Sorin.

"Ta [Zeppelt] kaevas meid suure innuga maa sisse. Miks siis mitte teha sama nüüd ka riigi puhul, kus ühel spordialal on juba kolm dopingujuhtumit?" lisas Sorin, vihjates Therese Johaugi ja Martin Johnsrud Sundby positiivsetele testidele.

Björgeni juhtumi suhtes on kriitiliselt sõna võtnud ka Venemaa Suusaliidu president Jelena Välbe. „Olen šokeeritud. Olen teda [Björgen] alati pidanud suurepäraseks sportlaseks. Tahaksin aga nüüd teada, et mida dopingu tarvitamine üldse tähendab ja mille alusel sportlastele karistusi määratakse,” rääkis Välbe The Daily Skierile.

Välbe lisas, et on pettunud, et FIS ei rääkinud antud juhtumist ise ning teised sportlased said toonasest vahejuhtumist teada Björgeni raamatu kaudu.