38-aastane Pettersen tundis eelmisel neljapäeval Lillehammeris jalgrattaga sõites väga tugevat peavalu. Kui ta koju jõudis ja kiivri peast ära võttis, läks valu veel hullemaks.

"Tol hetkel oli tunne, nagu oleksin kuuli pähe lasknud," ütles Pettersen oma podcast'is Gode Dager, vahendab VG.

Pettersen kutsus endale appi tuttava arsti ning peagi sõidutati ta Lillehammeri haiglasse.

Kompuuteruuringuga selgus, et tal oli subarahnoidaalne hemorraagia ehk verejooks aju ümbritsevate kestade vahel. See on eluohtlik seisund. VG andmetel sureb Norras selle diagnoosi puhul lausa 2040% patsientidest juba enne haiglasse jõudmist.

Pettersen lennutati Lillehammerist koheselt meditsiinikopteriga Oslo haiglasse. Norralane helistas siis oma naisele Ellenile, sest arvas, et ta ei pruugi eluga pääseda.

"Ma ütlesin [naisele], et armastan teda ja et ta laste eest hoolitseks," meenutas Pettersen.

Õnneks oli ravi Oslo haiglas tõhus ja Pettersen sai eelmisel reedel arstidelt rõõmusõnumi, et tema elu ei ole enam ohus.

Selle nädala kolmapäeval lasti Pettersen juba kodusele ravile. Norralane tunnistab, et on endiselt nõrk ja vajab palju puhkust. Neljapäeval suutis Pettersen esimest korda 20 minutit järjest kõndida. "Taastusravi on olnud olukorda arvestades üsna kiire," kiidab Pettersen arste.

Pettersen tuli olümpiavõitjaks 2010. aastal Vancouveris, kui võidutses koos Petter Northugiga paarissprindis. Pärast suusatajakarjääri lõppu on Pettersen osalenud kodumaal tõsielusarjades ja juhtinud populaarset taskuhäälingusaadet.