Seni ei ole suudetud Rotichit tabada, Keenia politsei soovitab mehel end ise üles anda. „Soovitame tal minna lähimasse politseijaoskonda,” sõnas kohalik politseiülem Tom Makori Reutersile.

Makori lisas, et Tiropi vanemad olid saanud juhtunu järel Rotichilt telefonikõne, kus viimane oli palunud andestust: „Mul on sügavalt kahju oma teo pärast,” oli ta sõnanud.

Juhtunu kohta on ametliku avalduse teinud ka Keenia president Uhuru Kenyatta, kes ärgitas kohalikke võimuesindajaid kurjategijat kiiremini leidma.

Tirop tuli 10 000 meetri jooksus kahel korral MM-pronksile. Ta võitis medali nii 2017. aastal Londonis kui ka 2019. aastal Dohas. Tänavusel Tokyo olümpial tuli ta 5000 meetri jooksus neljandaks.

Alles septembris püstitas varalahkunud sportlane Saksamaal maailmarekordi naiste 10 km maanteejooksus, läbides distantsi ajaga 30 minutit ja üks sekund. Ta parandas 2002. aastast püsinud maailmarekordit 28 sekundiga.

Täiendatud reede hommikul kell 9.08:

Neljapäeva õhtul selgus, et politsei arreteeris Rotichi rannikuäärsest Mombasa linnast. "Saan kinnitada, et peamine kahtlusalune on nüüd vahi all," sõnas Reutersile kohalik politsei komandör Tom Makori.

Politsei teatel vahistati Rotich pärast seda, kui ta ühele veoautole otsa sõitis ning liiklusavarii põhjustas. Keenialane proovis riigist põgeneda. BBC teatel uurimine jätkub, mille järel tõenäoliselt Rotichile ka süüdistused esitatakse.