Veerandfinaali avamängus 18-punktilise võidu saavutanud TalTechi korvpallurid jäid edujanuselt alustanud väljakuperemeeste hoo all kaotusseisu 0:6, kuid peagi leidsid mängurütmi ja pärast Toomas Raadiku kolmepunktiviset juhtisid 13:6. Avaveerand lõppes 25:17, pealinlaste seitsmest kolmepunktiviskest tabas viis ja võõrustajad patustasid juba viie pallikaotusega.

Teise veerandi keskel, kui TalTechi edu püsis, sai peatrauma Mikk Jurkatamm.

TalTechi peatreener Alar Varrak selgitas olukorda telefoniintervjuus: "Mikk kukkus õnnetult ja sai jalaga pihta, kui keegi jooksis tema selja tagant läbi. Ta läks riietusruumi ja lamas mängu lõpuni. Midagi hullu ei tohiks olla, aga õhtul läheb ta kindlasti arstiga konsulteerima," vahendas Basket.ee.

Hoolimata 15-punktilisest poolaja edust startisid TalTechi korvpallurid kolmandal veerandil innustunult. Gregor Ilves, Ran Andre Pehka, Indrek Kajupank, Oliver Metsalu ja Raadik panid tulevärgi püsti ning Kajupanga järjestikuse 6 punkti järel juhtisid 57:36. TalTech võitis lõpuks kohtumise 80:67.

TalTechi poolelt tõi Ran Andre Pehka 19 punkti, Gregor Ilves lisas 14, Oliver Metsalu 12 ja Indrek Kajupank 10 silma. Tarva särgis jõudsid kahekohalise punktiarvuni Aleksa Nikolic (12) ja Igor Josipovic (10).

Pärnu võidukas

Teises veerandfinaalis pidasid avamängu Tartu Ülikool Maks & Moorits ja Pärnu Sadam. Pärnakad võitsid võõrsil kohtumise 82:73 (26:16, 18:20, 16:19, 22:18).

Robert Valge paugutas üleplatsimehena 24 punkti. Siim-Markus Post panustas võitu 12, Arturas Valeika 10 silma.

Tartlaste poolelt kogus Adomas Drungilas 20 punkti, Märt Rosenthal lisas 15 silma. Edmunds Elksnis ja Hendrik Eelmäe tõid 12 punkti.

Tartu Ülikool Maks & Moorits peatreeneri Toomas Kandimaa hinnangul sai saatuslikuks avaveerandi lõpu mõõn. „Kaitses teevad mõned asjad muret, Pärnu sai eriti palju teha kordusviskeid. Nad said 20 ründelauda, mis on ilmselgelt liiga palju. Olime mänguks valmis ja alustasime hästi, aga siis tuli viieminutiline mõõn, mis lõpuks saigi saatuslikuks. Selliseid perioode peame vältima, kui tahame mänge võita,“ sõnas Kandimaa pressiteate vahendusel.

Tartu parima Adomas Drungilase hinnangul oli mängu võtmeks lauavõitlus „Täna oli raske ja füüsiline mäng. Me ei suutnud kaitses hästi mängida ja lasime avaveerandil visata 26 punkti. Jäime kaitselauas hätta ja nad said väga palju teise võimaluse viskeid. See oli ka ilmselt mängu võti,“ sõnas Drungilas.

Veerandfinaalpaari korduskohtumine on 26. oktoobril Pärnus. Käesolev nädal jätkub aga Tartu Ülikool Maks & Mooritsa jaoks kodumänguga laupäeval, kui Paf Eesti-Läti liigas võõrustatakse kell 16.00 KK Viimsi/Sportland meeskonda