Tänavu augustis vahetati 30-aastane Rubio Minnesota Timberwolvesist Cleveland Cavaliersi. Oktoobris 31-aastaseks saaval Rubiol on algamas kolmeaastase lepingu viimane hooaeg, mille ta 2018. aastal Phoenix Sunsiga sõlmis. Leping toob hispaanlasele sisse 51 miljonit USA dollarit.

Suns vahetas mehe ühe hooaja järel aga Timberwolvesi, kus ta mängis ka aastatel 2011-2017. Tänavu suvel maandus Rubio juba Clevelandi klubis.

Hispaania korvpalliajakirjanik Antoni Daimiel spekuleeris Cadena SER-i saates "El Larguero", et Rubio jaoks võibki peagi algav hooaeg jääda viimaseks NBA-s. "See on väga keeruline olukord. Tal on üks aasta lepingut järel, ta mängib tiimis, millel tiitlivõimalus puudub ja proovib play-offi pääseda," vahendas Eurohoops Daimieli öeldut. "Meid võib ees oodata Rubio viimane hooaeg NBA-s. Kuigi ta on veel noor mängija, siis julgen öelda, et kui ta peaks hooaja Clevelandi lõpetama, on tal variante ka Hispaaniasse naasta. Julgen pakkuda, et siin võib juhtuda naasmine Hispaaniasse ja miks mitte isegi Barcelonasse."

Badalona Joventuti ridades kõigest 14-aastaselt Hispaania kõrgliigas debüteerinud Rubio mängis Barcelonas aastatel 2009-2011. Ta võitis klubiga korra nii Euroliiga kui ka Hispaania meistritiitli.

Barcelonast siirdus ta kuueks hooajaks Timberwolvesi. Seejärel on Rubio juba rohkem reisinud. Aastatel 2017-2019 kuulus ta Utah Jazzi. Seejärel liitus ta Sunsiga, kust ta aga hooaeg hiljem Timberwolvesi naasis. Nüüd alustab mees hooaega Cavaliersis.