Hyundai läheb Kataloonia etapile vastu eduka ralli pealt, kui Soome MM-etapil teenisid Ott Tänak ja Craig Breen vastavalt teise ja kolmanda koha. Need olid ühtlasi Hyundaile esimesed poodiumid Jyväskylä ümbruses toimunud rallilt.

"Pärast meie parimat tulemust rallil, mis on ajalooliselt olnud üks meie nõrgemaid, on kogu meeskond valmis Hispaania ralli väljakutseks," sõnas Hyundai pealik Andrea Adamo pressiteate vahendusel. "Oleme näidanud, et suudame asfaltil olla konkurentsis, kui Belgias saime kaksikvõidu. Seega oleme seadnud omale kõrgeima eesmärgi."

"2019. aasta Hispaania ralli poodiumil lõpetasid Thierry (Neuville), Ott (Tänak) ja Dani (Sordo) ehk nad kõik teavad, kuidas nendel teedel kiired olla," meenutas Adamo tunamullust etappi, kus toona veel Toyotaga võistelnud Tänak karjääri esimese MM-tiitli kindlustas. "Ainult kaks etappi on sel hooajal veel jäänud. Tahame aasta - kus me jätame praeguse WRC ajastuga hüvasti - lõpetada tugevate esitustega."

Hyundai kaotab kaks etappi enne hooaja lõppu Toyotale 61 punktiga. Sõitjate arvestuses on selge, et tiitli jagavad Toyota mehed Sebastien Ogier ja Elfyn Evans. Ogier edestab tiimikaaslast 24 punktiga.

Tihe heitlus käib ka kolmanda koha peale, kui Neuville'il on koos 130 ja Tänakul 128 punkti. Kahe Hyundai sõitja vahele mahub veel Toyota äss Kalle Rovanperä 129 silmaga.