Kalev juhtis viimast veerandit pidevalt mõne punktiga, kuid omapoolsed eksimused andsid vastastele võimalusi järgi tulla ning kohtumine enda kasuks pöörata. Veel 19 sekundit enne normaalaja lõppu juhtis Kalev 79:77, kuid JeQuan Lewis ei suutnud palli viie sekundiga välja sööta, mis tähendas, et Tofas sai taas rünnata. Otsustaval hetkel tegi aga Kristjan Kitsing vaheltlõike, teenides seejärel vea ning tabades kaks vabaviset, mis Kalevile võidu tõid.

Kalevi resultatiivseim oli Silas Melson 24 punktiga, JeQuan Lewis lisas 17 silma. Davion Berry kogus 10 punkti, eestlastest tõid Kregor Hermet ja Kristjan Kitsing 8 silma.

Tofase poolelt tõi Pako Crus 17 ja Berk Ugurlu 16 punkti. Tomislav Zubcic ja Emre Tanisan lisasid 10 silma.

Kõikide sarjade peale viimased viis kohtumist kaotanud Kalev/Cramo teenis Meistrite Liigas ühe kaotuse kõrvale esimese võidu. Ka Tofase saldoks on eurosarjas üks võit ja üks kaotus.

Vaata tipphetki:

Tabeliseis:


Kalevlased jätkavad hooajaga laupäeval, mängides VTB Ühisliiga raames võõrsil Nižni Novgorodiga. Kohtumise otseülekannet vahendab Delfi TV. Meistrite Liiga hooaeg jätkub 26. oktoobril Oostende vastu.

ENNE MÄNGU:

Kalev/Cramo läheb kohtumisele vastu viie järjestikuse kaotuse pealt. Viimati jäid kalevlased VTB Ühisliigas kodus 81:87 alla Krasnojarski Jenisseile. Meistrite Liiga põhiturniiri avavoorus kaotas Kalev Strasbourgile 73:75.

Mullu Türgi kõrgliigas veerandfinaali jõudnud Tofas alustas Meistrite Liiga hooaega 92:83 võiduga Oostende üle. Nädalavahetusel sai Türgi klubi aga kaotuse, kui Darussafaka võitis neid 94:78. Türgi meistriliigas on Tofasel kirjas kaks võitu ja üks kaotus.