Koduse liiga möödunud nädala tähelepanuväärseim sündmus oli TalTechi koduväljakul saadud võit lätlaste Ogre üle. Negatiivse üllatuse lahtrisse läheb aga Rakvere Tarva kaotus Läti Ülikoolile.

Nädala viisik on aga selline:

Quincy Taylor (Tallinna Kalev)

Hooaja avamängus Viimsiga teenis Tallinna Kalevi tagamängija Quitcy Taylor omajagu kriitikat ja seda õigustatult. Möödunud kolmapäeval Valmera vastu peetud kohtumiseks oli ta aga justkui ümber sündinid. Teravalt tegutsedes realiseeris ta enesekindlalt oma võimalusi ja kogus võidumängus meeskonna parimana 19 punkti.

Seejuures ei tegutsenud Taylor isetsedes, vaid jagas kaaslastele kuus tulemuslikku söötu. Ise tegi ta kümme viset, milledest tabas seitse, lisaks realiseeris ameeriklane ka kõik viis vabaviset.

Odavama hinnaklassiga ameeriklased on tihti kõikuvate esitustega. Tayloril on kirjas üks hea ja üks halb mäng. Järgmised kohtumised näitavad, milline on tema tegelik tase.

Ran Andre Pehka (TalTech)

Pärast avavooru kobavat algust, näitas TalTech hooaja teises mängus Ogre vastu hoopis paremat korvpalli. Suur roll oli selles noorel tagamängijal Ran Andre Pehkal, kes kogus 22 punkti, 3 söötu ja 3 vaheltlõiget.

Hea on näha, et pärast ebaõnnestunud Ameerikas käiku - ülikool ei kippunud Pehkale mänguminuteid andma - on 20-aastane mängumees enesekindluse taastanud. Hea on ka see, et enne USA-sse siirdumist agressiivse kaitsemehena tuntud noormees suudab ka Eesti Läti liiga tasemel korralikult skoori teha. Ogre mängijatele käis Pehka särts üle jõu.

Gregor Ilves (TalTech)
Gregor Ilves (palliga).

Mõneti võiks Pehka ja Ilvese vahele tõmmata võrdusmärgi. Mõlemad pallivad TalTechi tagaliinis ja mõlemad võivad teha tänavu korraliku arenguhüppe. Möödunud nädala mängus Ogrega, olid mõlemad mehed olulises rollis. Ilvese arvele hea tabavuse juures 15 punkti, lisaks võttis ta maha neli lauapalli.

22-aastasel Ilvesel on Raplas mängimise ajast juba rohkelt meistriliiga kogemusi. Tänavu võttis ta ette keskkonna vahetuse ning esimeste mängude põhjal on näha, et uues koduklubis ei kavatse ta tagamängijatest kubisevas koosseisus tagaplaanile jääda.

Darryl Tucker (Rapla AVIS Utilitas)

Rapla meeskonna hõredale eesliinile annab oktoobri alguses liitunud Darryl Tucker palju juurde. Seda tõestas ta kohe oma esimeses mängus, kogudes tugeva Riia VEFi vastu 23 punkti ja 8 lauapalli.

Kuigi 201 cm pikkune ameeriklane on oma olemuselt suur äär, tuleb tal olude sunnil täita lähiajal Raplas ka keskmängija rolli. See ei tohiks tal üle jõu käija, kuna Tuckeri trumbiks ongi just korvialune mäng. Seda, et tegemist on tasemel mängumehega, näitas ka tema senine statistika. Tunamullu Serbia kõrgliigas pallides, olid tal head näitajad. Samas pole teada, millega ta tegeles vahepealse aasta.

Arturas Valeika (Pärnu Sadam)
Pärnu, 28.09.2021. Korvpalli FIBA Europe Cupi valikturniiri veerandfinaalis kohtusid oma vahel Pärnu Sadam ja Viini GGMT (72 : 67)

Leedust palgatud 36-aastane vanameister näitab ennast Pärnus särgis targa ja kasuliku mängumehena. Ta ei pea punktimasinana skoori tegema, ega hullumeelselt rabelema, oluline on hoopis tema platsil olek. Nagu ütlevad klassikud: see mees teeb teised paremaks.

Liepaja noor koosseis polnud koduväljakul Pärnu jaoks kuigi tõsine vastane, kuid Valeika mäng oli siiski tähelepanuväärne. 9 punkti, 16 lauapalli, 3 söötu, 2 vaheltlõiget ja 2 blokki.