"Meeleolu kindlasti positiivne ei ole. Teise poolajaga võime rahul olla, aga esimene oli alla igasugust arvestust. Olime 2025 minutit väga kehvad, ei mänginud oma mängu ega olnud piisavalt agressiivsed. Teine poolaeg, kui ründavamalt peale läksime, oli mäng parem," rääkis Mets.

Nagu ka peatreener Thomas Häberli enne teda, tõdes Metski, et Konstantin Vassiljevi soojendusel vigastada saamine ja ta algkoosseisus Markus Poomi vastu välja vahetamine vajutas Eesti mängu algusele oma pitseri. Mets ise oli sunnitud juba varem oma tavapärasest kohast keskkaitses ülespoole liikuma, sest mängukeelu tõttu oli rivist väljas Vladislav Kreida.

"Kostja välja vahetamine kindlasti mõjutas meid. Vahetasime ju ründavama mängija kaitsvama vastu ja vajusime seetõttu naturaalselt allapoole," ütles ta. "Mulgi oli esimesel poolajal keeruline jooksin üles-alla ja panin tsoone kinni, aga ikka olid mingid mängijad vabad. Oleksin pidanud targemalt pressingut tegema ja palliga olles enda ümber olevat ruumi paremini tajuma. Sellel positsioonil oleks mängupraktikat rohkem vaja."

Mängu ainsa värava lõi Kieffer Moore 13. minuti nurgalöögi järel. Mets tunnistas, et värav oli vägagi välditav: "Värava puhul oli meil võimalus pall kaks korda ära lüüa, aga ei õnnestunud. Käis ping-pong värava ees ja lõpuks oli vastasel juba võimatu sealt mööda lüüa."

Nii mängijad platsil kui ka fännid tribüünil olid täna Šveitsi kohtunikebrigaadi tööga üsna rahulolematud. Metsalt küsiti pressikonverentsil ka selle kohta. "Vilepartii puhul jäi mulje, et kõik 50-50 olukorrad vilistati nende kasuks. Mainisin seda pidevalt ka kohtunikule. Mina isiklikult täna vilega rahul ei olnud," vastas ta.

Eesti koondisel enam MM-valikgrupis neljandast kohast enamat püüda ei ole. Mille nimel veel novembris kahte viimast mängu võõrsil Belgia ja Tšehhiga mängima minnakse? "Need kaks viimast mängu saavad meie jaoks olema suur väljakutse. Tahame kindlasti koondist väärikalt esindada ja inimestele head emotsiooni pakkuda. Loodetavasti saame ka tulemuse."