Esimest korda rahvusvahelisel võistlusel täiskasvanute klassis osalenud Valijeva uisutas naisüksiksõidus maailmarekordi nii vabakavas (174,31 p) kui üldsummas (249,24 p).

Pärast vabakava istus venelanna kõrvale salapärane mees, kelle isikut hakkas Venemaa meedia koheselt välja selgitama. Peagi selgus, et tegemist oli iluuisutamise koondise arsti Filipp Švetskiga, kes oli sportlase treenerit asendanud.

Švetski avalikku üleastumist peetakse Venemaa meedias üllatavaks, kuna arsti mainel on kole plekk. Nimelt oli ta 2007. aastal osaline dopinguskandaalis, kui töötas Venemaa sõudekoondise arstina. Ta võttis süü omaks, kui kuus sportlast olid dopinguproovis vahele jäänud. Švetski tunnistas, et andis sportlastele ravimit, mis sisaldas keelatud ainet. Tänu arsti ülestunnistusele pääsesid sportlased lühendatud võistluskeeluga. Švetski ise sai tegevuskeelu, mille ta on tänaseks ära kandnud.

Venemaa meedia teatel on Švetski töötanud koroonaviiruse pandeemia ajal haiglas ja saanud oma panuse eest tunnustuse ka Venemaa presidendilt Vladimir Putinilt.