Nimelt paistis telekordustest, et Mbappe oli Theo Hernandezi söödu ajal suluseisus. Sellele apelleerisid eriti just hispaanlased. Finaali vilistanud Inglismaa kohtunik Anthony Taylor nägi aga, et Garcia sai söödu ajal pallile jala vahele ehk Mbappe ei saanud enam otseselt Hernandezilt söötu, vaid temani jõudis pall hispaanlase jalast.

"Meile tundus väljakul, et teine värav tuli suluseisust," sõnas kogenud Hispaania poolkaitsja Sergio Busquets El Chiringuito TV vahendusel. "Kohtunik ütles aga meile, et Eric Garcia püüdis mängida palli, mille tõttu suluseis ei lugenud. Siin pole mingit loogikat."

"Ta proovis lihtsalt pallile jala vahele saada, aga ta ei mänginud seda ja kaotas selle üle kontrolli," lisas Busquets.

"See oli selge suluseis. Kohtunik ütles mulle, et ma proovisin palli mängida," rääkis Garcia. "Mida ma oleksin pidanud tegema? Kõrvale astuma ja laskma Mbappel lihtsalt ära joosta? Tundub, et reegel on selline."

Sky Sportsi vahendusel kommenteeris olukorda endine Inglismaa koondislane Jamie Redknapp. "Hispaania vaatenurgast on seda otsust raske mõista. Kaitsjad püüavad hoida õiget liini ja Mbappel on uskumatu kiirus, aga ta ajastas jooksu valesti," vahendas Goal.com inglase sõnu. "Garcia tegi ülinapi puute."

"On näha, et hetkel, kui Theo Hernandez annab söödu, on Mbappe selgelt suluseisus. Kuid Garcia õrna puute tõttu on tegu juba teise mänguolukorraga. Minu jaoks see nii ei ole," arutles Redknapp. "Minu jaoks on see reegli väga halb tõlgendamine. Minu silmis on see ebaaus."