Žalgiris on Euroliiga hooaega alustanud kaotustega Villeurbanne’i ASVEL-ile ja Peterburi Zenitile. Leedu liigas on läinud paremini, aga mitu võitu eeldatavalt nõrgemate vastaste üle on saadud kas lõpuminutitel või lisaajal.

2020. aastal Barcelonasse lahkunud Šarunas Jasikeviciust asendama toodud Schilleri nii kiire vallandamine tuli Leedu ja kogu Euroopa korvpalliüldsusele üllatusena. Žalgirise kodulehel toodi põhjusena välja kehv hooaja algus.

„On selge, et võistkond ei mängi tasemel, mida kõik näha tahaksid. Paar päeva tagasi rääkisime, et kõik peavad vastutuse võtma. Kahjuks pole meil võimalik kallist aega raisata ja pidime vastu võtma kiire otsuse. See ei tähenda, et kõik, mida Schiller tegi, ei töötanud. 15 kuu jooksul hankisime koostööst palju positiivset,” rääkis Žalgirise tegevjuht võistkonna kodulehele.

Uueks peatreeneriks saav 54-aastane Zdovc on mitmel korral tüürinud Sloveenia koondist. Klubikorvpallis teenis ta viimasel kahel aastal leiba Prantsusmaa kõrgliigas Metropolitans 92 juures.