Eesti tõusis nüüd E-alagrupis nelja punktiga neljandale kohale, tõugates kolm punkti kogunud Valgevene viimaseks.

MM-valiksari jätkub Eesti jaoks juba esmaspäeval mänguga samas kohas Walesi vastu, kes tegi täna võõrsil Tšehhiga 2:2 viigi.

Valgevene punktid pärinevad märtsikuisest kohtumisest, kus võideti just Eestit 4:2. Kui toona oli koroonaviirusega kimpus Eesti koondis, siis nüüd on ebaõnn tabanud Valgevenet. Nimelt pidid vastased esmaspäeval välja vahetama tervelt üheksa vigastatud mängijad ja jätma koju koroonaviirusesse nakatunud peatreener Georgi Kondrjatevi.

"Minu jaoks tegid nad viimastes mängudes head esitused, kuigi tulemused nii head ei olnud. Võtan neid kui tiimina, kes on praegu tippvormis. Nad on meist paberil paremad ning tuleb kindlasti keeruline mäng nagu valikmängud ikka," sõnas mängu eel eestlaste peatreener Thomas Häberli ja kinnitas, et vastaste koosseisu mured Eesti homset taktikalist lähenemist ei muuda.

"Tunnen nende peatreenerile natuke kaasa, aga olen siiski arvamusel, et meie olukord oli hullem, sest meil oli kevadel rivist väljas kogu treenerite tiim, lisaks veel sekeldused Poolas [Tšehhi vastu] toimunud mänguga. Meie olukorrad ei ole võrreldavad, aga ma tean, et treeneril pole lihtne telekast mängu vaadata," lisas Häberli.

"Muidugi on paha, et päris peatreener ei saa koroonaviiruse tõttu neist mängudest osa võtta, nagu ka viirusesse nakatunud Maksim Švetsov, lisaks veel mõned vigastused ja uued lisandujad... See kõik on meie ettevalmistust muidugi mõjutanud, aga see on olukord, millega meil tuleb silmitsi seista. On, nagu on," rääkis Valgevene ajutine peatreener Oleg Raduško MM-valikmängu eelõhtul Lilleküla staadionil toimunud pressikonverentsil.

"Oleme nüüd samades saabastes, nagu Eesti eelmises mängus meie vastu - olukord on totaalselt vastupidine. Eks homne päev annab vastuse, kumb meeskond on tugevam."

Eesti koondisega kaasas olevatest mängijatest ei kuulu täna koosseisu Sander Puri. Juba eelmisel nädalal selgus, et koondiseaknas ei saa Eestit aidata Rauno Sappinen ja Ragnar Klavan. Lisaks jäävad vigastuste tõttu eemale Martin Miller ja Michael Lilander, kelle asemel liitus koondisega Henrik Pürg.