Balti liiga hooaja algus on möödunud Viljandi HC ja Põlva Serviti kontrolli all – mõlemal on viie mänguga täisedu ning napilt parem väravate vahe seab esikohale mulgid. Lähimal jälitajal Kaunase Granitas-Karysil on ühe enampeetud mängu juures kaheksa silma. HC Kehra/Horizon Pulp&Paper ja Raasiku/Mistra on kogunud neli ning SK Tapa kaks punkti.

Mart Raudsepp: rahvusvahelist taset nuusutada on noortele kasulik

Sel nädalavahetusel Põlvat ja Kehrat külastavad Ludza SK Latgols ja HK Ogre pole hooaega just hiilgavalt alustanud. Vaid ogrelastel on tabelis punkte, kui eelmisel pühapäeval alistati kõige napimalt Tapa. Latgols on tänavu alla jäänud juba nii Viljandile, Raasikule kui ka Tapale.

Kehra alustas Balti liigat kahe kaotusega Leedus, kuid alistas siis kodus Alytuse Varsa-Stronglasasi, jäi ühe väravaga alla Granitasele ja oli eelmisel nädalal üle Raasiku/Mistrast. Ogre ja Latgolsiga pole Kehra varem kohtunud, sest mullu peatasid Läti meeskonnad koroonaviiruse tõttu osaluse, enne kui vastakuti jõuti minna.

Küll jõudis Kehra mängida Läti meistri Dobele ZRHK Tenaxiga ja 27:26 võita. "Lätlastega pole tõesti ammu vastakuti mindud. Mõlemal külalistiimil võib olla koosseisuprobleeme, aga ega meilgi pikk pink ole. Seega alahindama me päris kindlasti vastaseid ei lähe," kinnitas Kehra peatreener Mart Raudsepp.

"Noored Alvar Soikka ja Mihkel Parm on Balti liigas juba platsile jooksnud, tõstsime esindusmeeskonda ka Kristofer Liedemanni ja Tallinna Käsipalliakadeemiast meiega liitunud Keret Kippari. Füüsiliselt on see tase noortele veel raske, aga rahvusvaheliste mängude õhku nuusutada ja mõned minutid saada jällegi kasulik," sõnas Raudsepp.

Liider Viljandit ootab kaks rasket mängu võõrsil

Leedus ootavad SK Tapat ja Viljandi HC-d külla kaks tugevat meeskonda. Kaunase Granitas-Karys valmistub eurosarja vastasseisuks Põlva Servitiga ning hoiab Balti liigas kolmandat kohta. Eelmisel pühapäeval alistati Leedu valitsev meister Vilniuse VHC Šviesa 22:21.

Mullu Balti liigas debüteerinud Tapa tegi just 1987. aasta EHF Cupi nimelise eurosarja võitnud Granitase vastu head esitused. Kodus alistati leedukad 28:27 ning võõrsil jäädi sama napilt ehk 25:26 alla. Tänavustel hooajaeelsetel turniiridel Põlvas ja Alytuses kohtus Tapa nelja erineva Leedu klubiga ning jäi võiduta.

Alytuse Varsa-Stronglasasil on liigatabelis küll kaks võitu ja neli kaotust, ent viimastest kolm on tulnud ühe- või kaheväravalisena. Mullu sai meeskond Balti liigas neljanda koha ja põhiturniiril alistati nii Viljandi kui ka Tapa, vastavalt 31:27 ja 25:20.

Viljandi HC tunnistas viie esimese mänguga vaid võite ja juhib Balti liigat. Leedus on tänavu juba korra käidud ja siis oldi 27:23 üle tiitlikaitsja Klaipeda Dragunasest. Granitas-Karysiga kohtuti viimati Balti liiga raames aprillis kodusaalis ning augustis Klaipeda-turniiril – mõlemal juhul saadi kindel võit.

Eesti klubide mängud sel nädalavahetusel Balti liigas:

9.10. 14:00 Alytuse Varsa-Stronglasas – SK Tapa (Alytuses)

9.10. 14:00 HC Kehra/Horizon Pulp&Paper – Ludza SK Latgols (Kehras)

9.10. 17:00 Kaunase Granitas-Karys – Viljandi HC (Kaunases)

9.10. 18:00 Põlva Serviti – HK Ogre (Põlvas)

10.10. 14:00 Alytuse Varsa-Stronglasas – Viljandi HC (Alytuses)

10.10. 14:00 Kaunase Granitas-Karys – SK Tapa (Kaunases)

10.10. 14:00 HC Kehra/Horizon Pulp&Paper – HK Ogre (Kehras)

10.10. 16:00 Põlva Serviti – Ludza SK Latgols (Põlvas)