Põhja-Inglismaa klubi uuteks omanikeks on PIF, PCP Capital Partners ja RB Sports & Media.

Saudi-Araabia ärimeeste konsortsium soovis Newcastle Unitedi osta juba 2020. aasta suvel, kuid toona jäi tehing katki, sest Premier League`il polnud kindlust, et kontroll Newcastle`i klubi üle ei lähe Saudi Araabia kuningriigi valitsuse kätte. Konsortsiumi esimeheks on Saudi Araabia prints Mohammed bin Salman.

Täna teatas Premier League, et juriidilised vaidlused on lõppenud ja omanikuvahetus on heaks kiidetud.

"Kõik osapooled on kokku leppinud, et kokkulepe on vajalik lõpetamaks fännide pikaajaline ebakindlus klubi omandiõiguse osas. Premier League on nüüd saanud õiguslikult siduva kinnituse, et Saudi Araabia kuningriik ei kontrolli Newcastle Unitedi jalgpalliklubi," seisab Inglismaa kõrgliiga pressiteates.

Juriidiline vaidlus sai lõpplahenduse suuresti seetõttu, et 305-st miljonist 80% maksab Public Investment Fund (PIF), mida ei peeta Saudi Araabia valitsusega seotuks.

Saudi Araabia kuningriik tegi hiljuti Premier League`ile meelepärase otsuse, kui tühistas telekanalile beIN Sports kehtinud levikeelu. See tähendab, et nelja-aastase vaheaja järel saab rikkas Lähis-Ida riigis taas legaalselt näha Inglismaa kõrgliigamänge.

Newcastle Unitedist saab nüüd üks maailma rikkamaid klubisid. Ilmselt on suuri investeeringuid uutesse mängijatesse oodata juba jaanuarikuise üleminekuakna ajal.

Steve Bruce`i juhendatav Newcastle on alustanud uut hooaega väga kahvatult ning asub seitsme vooru järel kolme punktiga alles 19. kohal.

Mike Ashley käis 2007. aastal Newcastle`i klubi ostes välja 135 miljonit naela.