Tänavuse aasta esimene Eesti meistrivõistluste stardi tegid Torn – Pannas septembri keskel sõidetud Viru rallil, kus said Hyundai i20 R5 autol absoluutarvestuse teise ja EMV2 klassi esikoha. Ralli kaheksast kiiruskatsest võitsid saarlased kaks.

Torn – Pannase kodurallile, mille stardis oldi viimati 2019. aastal, starditakse samuti Hyundai i20 R5 autoga, mille valmistab ette RegGrey Team.

Loomulikult said saarlased enne hooaja ühte tähtsamat võistlust Saaremaa kruusateedel autot ka testida ja läbisid testi jooksul 65 katsekilomeetrit.

EMV2 ehk R5 autode arvestuses on saarlastele koduteedel konkurentsi pakkumas paljud Eesti tipud, kellest osadel möödunud nädalavahetusel sõidetud Soome MM-ralli seljataga.

Ken Torn: „Meie peamine eesmärk on Saaremaa teedel sõitu nautida ja auto tervelt finišisse tuua. Loomulikult loodame meestega, kellel Soome MM-rallist veel käsi soe ja ka teistega sammu pidada. Rallieelne test läks hästi ja oleme võistluseks valmis.“

Kauri Pannas: „Karge õhk, hommikune kaste, värvilised lehed maapinnal - taas on kätte jõudnud Saaremaa ralli aeg. Minu jaoks on olnud Saaremaa ralli terve minu teadliku elu erilisel kohal. Eriliseks teeb selle veel see, et konkurents on see aasta eriti tugev ja meil on võimalus sõita seda etappi ägeda autoga. Väljaspool Eestit reklaamin Saaremaad kui ralli peasaart, sest nii väikse elanikkonna pealt on tulnud nii häid rallisõitjaid. Test möödus hästi ja saame hea tundega minna Recce päevale. Kohtumiseni Saaremaal.“

54. Saaremaa ralli jooksul sõidetakse 14 kiiruskatset ja läbitakse 132,02 katsekilomeetrit. Uuendusena sõidetakse ralli avapäev peaaegu täies mahus asfaldil.

***

Saaremaa ralli otseülekandeid näevad Delfi Kogupaketi tellijad. Kui tellimust pole, siis saab selle vormistada SIIT .

*1. kuu on tutvumishind 1 euro.

*Lugemisõigust saad jagada 4 sõbraga.

*Tellija saab lugeda 11 väljaande tasulisi lugusid.

*Tellimust saab igal ajal tühistada.

Soovi korral võid teha ostu vaid otseülekande vaatamiseks (3,49 eurot). Sellega saab vaadata ralli otseülekannet, teisi tasulisi artikleid sellega lugeda ei saa.