Endise maadleja, 27-aastase Petra Olli lähiringkond koguneb järgmise teisipäeva õhtul Helsingi kesklinnas suurele peole, millega tähistatakse maadleja autobiograafia ilmumist.

Mikko Kekäläineni kirjutatud raamatu esitluspeole pole aga kutsutud Eesti tipptreenerit Ahto Raskat, kelle juhendamisel tuli Olli maailmameistriks ja kahekordseks Euroopa meistriks.

Olli ja Raska suhted läksid sassi pärast 2016. aasta Rio olümpiamänge, kus soomlanna ebaõnnnestus. Värske Euroopa meister läks Riosse suurte lootustega, kuid ta kaotas juba teises ringis Kõrgõzstani esindajale Aisuluu Tynybekovale. Eelmise aasta veebruaris teatas Olli ootamatult oma sportlaskarjääri lõpetamisest.

Ilta-Sanomate teatel kritiseerib Olli värskes elulooraamatus Raskat, kuid samas tunnistab ta, et eestlasel oli tema edukas karjääris väga tähtis roll.

Eesti maadlusliidus ja Viljandi spordikoolis töötav Raska, kelle õpilane Epp Mäe võitis kolmapäeva õhtul maailmameisrtrivõistlustel hõbemedali, ütles Ilta-Sanomatele, et on kursis Olli raamatuprojektiga.

"Mind ei ole raamatu tarbeks intervjueeritud ja mind pole kutsutud esitluspeole. Ma ei oska öelda, kas ma olen üllatunud, kui ma sellistest pidudest midagi ei teadnud," ütles Raska.

Kui kutse oleks tulnud, poleks Raska kordagi kahelnud. "Muidugi oleksin tulnud Helsingisse," sõnab ta.

Treener ütleb, et saab aru, kui soomlanna oma eluloos talle roose ei kingi. "Ma ei taha midagi halba meenutada. Kuid ilmselt ei õnnestunud mul see, et Petra minuga igal hetkel avameelselt räägiks.. Treeningutel läks temaga hästi, kuid see on vaid üks osa tervikust," sõnas hinnatud maadlustreener. "Kui Petra mind raamatus kritiseerib, pole ma üllatunud. Maadlus on jäiselt karm spordiala, kus pole suuri saavutusi otsides füüsilisi ega vaimseid otseteid."

Raska kohtus Olliga viimati eelmisel suvel. "Rääkisime omavahel normaalselt. Mulle tundus, et meie vahele ei jäänud halba õhkkonda," usub treener.