Keskuse ehitab Mapri Ehitus, arhitektuurne lahendus pärineb Asum Arhitektidelt, sisekujunduse teeb Nion, väli- ja sisegraafika eest hoolitseb Velvet.

Eduard Beilinson, Tallinna Spordiakadeemia Kalev juht ütleb, et Ring saab lisaks korvpalluritele päriskoduks mitmele noorte spordikoolile: „Siin hakkab treenima kokku umbes 1500 last. Peale korvpalli hakatakse keskuses mängima võrkpalli, rannavõrkpalli, rannajalgpalli, rannatennist. Rannaalade jaoks on meil muide soojendatud liiv. Veel tulevad siia judokool, tantsustuudio, fitnessi ja jõutreeningute saal Gym!, täiskasvanutele jooga ja taiji harrastamise võimalused. Siia ootame kohalikule kogukonnale suunatud "Haabersti sügis" ja "Haabersti kevad" turniire ja rahvusvahelisi võistlusi, näiteks Euroopa noorte korvpalliliiga etappe.“

Spordiakadeemia otsib omale ruume juba üle 8 aasta. „Meil harjutab ligi 500 koolinoort ja ruumipuudus piirab meie arengut. Osalesime Tallinna linna poolt korraldatud konkursil, mille võitsime ja saime hoonestusõiguse lepingu. Kerkiv keskus läheb hästi kokku Tallinna sporditaristu arengu kontseptsiooniga,“ lisab Beilinson. Spordikeskuse juurde tulev saunakeskus on kogu oma elu Õismäel elanud Beilinsoni sõnul kohalike elanike suur soov, sest ujulaid on siin mitu, aga korraliku linnasaunu ei ole.

Kalle Kuusik, Ring keskust arendava ettevõtte Tallinna Spordibaasid omanik räägib, et kogukonnakeskuseks kujunenud Viimsi SPA eeskujul tahetakse Haaberstisse luua spordi- ja vabaajakeskus, kuhu lisaks sportlastele saavad tulla pered ühes sõpradega tervislikult aega veetma. Avamine on planeeritud tuleva aasta maisse.

Tarmo Roos, Mapri Ehituse tegevjuht on seda meelt, et spordikeskusi on viiruste levimise perioodil inimestele väga vaja, sest sporti harrastava inimese loomulik immuunsus on teiste omast kindlasti tugevam. „Meie ehitatav spordikeskus on eriline selle poolest, et ta asub Väike-Õismäe südames ja on veerandsaja tuhandele siinsele elanikule väga lähedal,“ lisab Roos.

RING keskuse funktsioonid

Esimesel korrusel, pindalal 2672,5 m2, on pallimängude saal - kaks täismõõtmetes treeningväljakut korvpallitreeninguteks, saali saab kohandada täisväljakuks meistrite liiga ja koondise mängude jaoks. Tribüünid kuni 500 inimesele.

Liivaväljakud - kolm rannavõrkpalli või rannatennise platsi soojendatava liivaga. Keskusest saab rannajalgpalli treeningväljak, kus lapsed ja täiskasvanud saavad aastaringi harrastada. Meeskondlikud riietusruumid treeneritele, võistkondadele ja spordilaagris osalejatele. Lõõgastusalal on saunad ja mullivannid, bassein. Lisaks kohvik sportlastele ja kohalikele elanikele.

Teisel korrusel on 1200 m2 pinnal Gym! 24/7 iseteenindusega spordiklubi, lisaks sportimist toetavad teenused nagu füsioteraapia ja massaaž ning lõõgastusala.

Hoones leiab asukoha sportlastele mõeldud hostel 106 voodikohaga.

Keldrikorrusele rajatakse judosaal koos õppeklassiga, mitme otstarbega treeningsaal ning tantsusaal.