Hinnatud belglasest poolkaitsja sai tõsiselt viga meistrite liiga finaalis, kus ta põrkas õnnetult kokku Londoni Chelsea kaitsja Antonio Rüdigeriga. Ta jäi pikaks ajaks murule lebama. Lõpuks talutati ta meeskonnakaaslaste ja meedikute abiga riietusruumi, kust ta mõneks minutiks tribüünile naases, enne kui uuesti staadioni ruumidesse sisenema pidi. Belglasel tuvastati hiljem ninaluumurd ja mõra silmakoopas.

Väljaandele HNL kokkupõrget meenutanud De Bruyne Rüdigeri ei süüdista. "Olen näinud hiljem kaadreid sellest. Ta tahtis mind blokeerida, mitte vigastada," rääkis poolkaitsja. "Minu silmis polnud see punase kaardi viga. Ma sain peapõrutuse, kogu finaal on minu jaoks hägune."

Suviseks Euroopa meistrivõistlusteks mängukorda saanud De Bruyne mured jätkusid aga suurturniiril. Nimelt tegi ta kaheksandikfinaalis Portugaliga Joao Palhinhaga kokkupõrke järel tõsiselt liiga hüppeliigesele. "Läksin EM-ile vastu mõraga silmakoopas, aga lahkusin veelgi tõsisema hüppeliigesevigastusega," tõdes ta.

De Bruyne tunnistas, et kahetseb vigastatuna mängimast veerandfinaali Itaalia vastu. "Mängisin Itaaliaga kahe süsti pealt. Kui oleksin teadnud, milline mu jalg pärast on, poleks ma mängima läinud," raputas De Bruyne endale tuhka pähe.

EM-il saadud vigastus oli ka põhjus, miks De Bruyne ei teinud Belgia eest kaasa septembrikuistes MM-valikmängudes Eesti, Tšehhi ja Valgevene vastu.

Viimastes Manchester City mängudes on belglane kuulunud taas põhikoosseisu.