TalTechi korvpallurid võisid pärast veerandfinaali avamängu võitmist kodusaalis veidi kergemalt hingata. 18-punktiline edu pole küll veel pilet Superkarika finaalturniirile nelja parema tiimi hulka, kuid lõi nende pürgimisele soodsa pinnase.

TalTechi peatreeneri Alar Varraku sõnul tahavad kõik kaheksa Eesti meistriliiga meeskonda Superkarika Final Fouri ehk finaalturniirile saada, seepärast jagas ta peamiselt mänguaega seitsme hoolealuse vahel, vahendas Basket.ee. "Jõulude eel oleks nukker vaadata, kui teised mängivad Final Fouris ja sa oled kodus. Aga 18 punkti võib kiirelt kaduda, maailmast võib tuua tuhandeid näiteid," lausus TalTechi peatreener Alar Varrak.

Avaveerandi võitis Tarvas 18:17, teisel veerandil parandas kodumeeskond kaitses esinenud vigu ja asus poolajaks juhtima 48:41. Varraku sõnul tekkis avaveerandil kaitses probleeme: "Õnneks suutsime natuke teha muudatusi, detaile ma ei hakka kirjeldama, ja mängupilt muutus."

Otsustava murrangu tõid Varraku hoolealused kolmandal veerandil, kui edu suurendati 13 punktile ja viimast veerandit alustati seisul 69:56.

TalTechi punktisumma jagunes tuumiku vahel enam-vähem võrdselt. Hästi leidis rünnakul viskekohti 22-aastane Gregor Ilves, kes tabas viis kolmepunktiviset seitsmest üritusest.

Algviisikus väljakule tulnud Rapla Korvpallikooli kasvandik Ilves ütles, et tunneb end uues meeskonnas hästi: "Rünnakul tuleb liigutada palli ja otsida viskekohti. See võiks üks mu tugevusi olla, ükskõik, kellega koos olen väljakul."

TalTechis logistikat tudeeriva Ilvese sõnul tahetakse kaitses tegutseda agressiivselt: "Alguses tuli pisivigu sisse, aga ei tohtinud lasta ennast nendest heidutada."

Raplas enda sõnul peamiselt Toomas Annukilt, aga ka Indrek Ruudult õpetust saanud Ilves võib oodata ka edaspidi arvukaid mänguminuteid. Põhimängujuht Sten Sokk taastub vigastusest. Samal ajal vajab meeskond energilisi ja püüdlikke mängumehi.

"Gregor on meie põhitegijate hulgas," iseloomustas Varrak varem AVIS UTILITAS Rapla meeskonna värve kaitsnud 190 cm pikkuse tagamängija rolli.