Kahekordne MM-pronks Mäe maadles finaalis nüüdseks juba kuuekordse maailmameistri, ameeriklanna Adeline Maria Grayga. Mäe alustas finaali edukalt, pääsedes enne vaheaega 4:0 juhtima. Eestlanna läks veel viimasele minutile vastu 4:2 eduseisus, aga Gray suutis edukate võtetega minna 6:4 juhtima. Sellele Mäe enam vastata ei suutnud ja nii krooniti ameeriklanna maailmameistriks.

Mäe treenerit Ahto Raskat valdasid kahetised tunded. „Väga hea matš oli, Epp võitles, andis lahingu, aga õige pisut jäi seekord puudu, paar viga teisel perioodil läksid kalliks maksma,” tunnustas ta õpilast. „Pilt oli varasemast hoopis teine ja võib öelda, et Epp on teel absoluutsesse tippu. Seekord veel hõbe, aga ma usun, et õige pea võtab Epp raskekaalu trooni kindlalt endale.”

„Epp realiseerib praegu oma võimeid, mida ta varem ei teinud, sest alati jäi millestki õige vähe vajaka,” selgitas Raska. „Nüüd on kõik paika loksunud ning Epp maadleb karjääri parimat maadlust."

„Keskendusime olümpiale ja EM, kus Epp kulla võitis, oli ettevalmistus selleks,” tunnistas Raska. „Läinuks Tokyos hästi, tulnuks medal, võtnuks Epp ilmselt puhkuse ja MM jäänuks vahele. Nüüd otsustas ta suurepärase vormi ära realiseerida."