Viimasel veerandil suurema osa ajast tagaajaja rollis olnud Kalev/Cramo jõudis tänu Silas Melsoni kahele korvile 7,8 sekundit enne normaalaja lõppu 73:73 viigini. Viigikorvi eel mängis tähtsat rolli ka Martin Dorbek, kes sundis John Robersoni pallikaotusele, mis andis Cramole vajaliku rünnaku.

Strasbourgil oli 7,8 sekundit enne lõppu kasutada rünnak, kus Roberson läks ka viskele. Mehe vise läks mööda, aga ründelauast vajutas Matt Michell palli korvi. Seejärel suutis Melson veel keskväljalt kaugviske tabada, aga mänguaeg sai vahetult enne Melsoni viset läbi. Nii pidi Kalev vastase nappi paremust tunnistama.

Just ründelauas jäigi Kalev hätta, kui Strasbourg noppis 19 ründelauapalli Cramo kaheksa vastu.

Melsoni arvele jäi Cramo poolelt 18 punkti. Säravates rollides olid Kristjan Kitsing ja Rauno Nurger, kes viskasid 16 punkti. Nurger kogus veel seitse lauapalli, Kitsing aga viis lauapalli ja kolm resultatiivset söötu. Davion Berry lisas üheksa silma.

DeAndre Lansdowne viskas üleplatsimehena 21 punkti. John ROberson panustas võitu 14, Matt Mitchell 12 punkti.

Vaata mängu tipphetki:

Kalev/Cramo ja Strasbourg on Meistrite liigas F-alagrupis, kus mängivad ka Oostende Filou (Belgia) ja Bursa Tofas (Türgi). Omavahel kohtuti eile, Bursa võitis kodusaalis Oostendet 92:83.

Kalev/Cramo mängib Meistrite liigas esmakordselt. Põhiturniirile jõudmiseks tuli alistada Lissaboni Benfica (Portugal), Bari Mornar (Montenegro) ja Utena Juventus (Leedu). Eeltöö tehti ära, nüüd tuleb Eesti esiklubil tõestada, et nende tase ongi vähemalt tugevuselt kolmas eurosari.

Otse 16 parema sekka pääseb vaid alagrupi võitja. Teise ja kolmanda koha saanud tiimid loositakse omavahel paaridesse ja kumb kahe võiduni peetavas seerias parem on, pääseb samuti edasi. Viimaseks jäänud eurohooaeg on läbi.

Kalev/Cramo poolelt ei tee kaasa põhitsenter Kamari Murphy. Mängujuht JeQuan Lewisel on kubemelihase venitus, aga ta peaks olema võimeline võistkonda aitama.

Viimased kolm mängu on Kalev kaotanud. VTB Ühisliigas on alla jäädud Peterburi Zenitile ja Saratovi Avtodorile, Eesti-Läti liigas Riia VEF-ile.

Kalevlaste vigastustest on viimasel nädalal palju juttu olnud, aga lihtne seis pole ka tänasel vastasel Strasbourg’il.

Prantsusmaa võistkonna üks nimekamaid pallureid, ameeriklane Jarell Eddie peab seljatrauma tõttu platsilt eemale jääma mitmeks kuuks. 29-aastane snaiper mängis mullu Euroliiga tiimi Istanbuli Fenerbahce eest ja viskas keskmiselt 5,9 punkti.

Vigastusega peaks audis olema ka Strasbourg’i pikim mängija, 208 cm pikkune prantslane Yannis Morin.

Pikemalt loe Strasbourg'i võistkonnast SIIT.