Tartu kaotas tasavägise avageimi 24:26. Seejuures oli tartlastel 18:12 eduseis, lisaks oli võõrustajatel kaks geimpalli, mida aga ei suudetud realiseerida. Teises geimis tehti lõpus vigade parandus, kui geim võideti 25:22.

Enamat siiski Tartu Bigbank ei suutnud. Benfica võitis kaks järgmist geimi 25:18, 25:16.

Võõrustajate poolelt oli resultatiivseim Albert Hurt, kes tõi 18 punkti (+13). Martti Juhkami kogus 15 silma (+6). Valentin Kordas sai kirja 11 punkti (+5) ja Alex Saaremaa 10 silma (+7).

Benfica poolelt kogus Hugo Fernando Lucas Gaspar 19 punkti (+17). Andre Ryuma Oto Aleixo tõi 14 punkti (+10).

Korduskohtumine peetakse täpselt nädala pärast Lissabonis.

ENNE MÄNGU:

Kui Meistrite liiga kvalifikatsiooni eelringis oli Tartu vastaseks Amriswili Lindaren, siis järgmises ringis minnakse vastamisi Lissaboni Benficaga. Portugali meistril ja värskel superkarikavõitjal on selge eesmärk läbida kvalifikatsioon ja jõuda põhiturniirile. Kaks aastat tagasi nad seda suutsid.

Benficasse kuulub üheksa leegionäri, kuus Brasiiliast. „Kogenud Portugali sidemängija Tiago Violas harrastab efektset mängu, tõstab vajadusel alt temposse või ühe käega,” kirjeldas Bigbanki treener Alar Rikberg.

Kui Tartu algkoosseisu mängijad Alex Saaremaa (20), Albert Hurt (22) ja Valentin Kordas (22) on noorema otsa mehed, siis teisel pool võrku on kogemust kuhjaga – EM-il 15.-ks tulnud Portugali koondise põhidiagonaal Hugo Gaspar (38), Brasiilia nurgad Raphael Thiago Oliveira (36) ja André Ryuma (30), Trinidadi tempomees Marc-Anthony Honoré (37) ja Austria blokeerija Peter Wohlfahrtstätter (32). Ka Violas on kogenud mees, vanust 32. Meeskonna pesamunaks on 22-aastane ja 212-sentimeetrine soomlasest diagonaalründaja Aaro Nikula.

Bigbanki kogenuim mängija Kert Toobal (42) taastub põlveoperatsioonist, vanuselt järgmised on libero Rait Rikberg (39) ja Martti Juhkami (33).

Kihlveoportaalid peavad selgeks soosikuks Benficat, Bigbanki võidu korral lubatakse panus tagasi maksta kolmekordselt.

Korduskohtumine peetakse nädal hiljem Lissabonis. Paari võitja läheb vastamisi soomlaste Sastamala või hollandlaste Apeldoorniga.