"See oli väga raske, aga läbimõeldud otsus," vahendas Eurohoops 41-aastase Gasoli sõnu. "Tahtsin lõpetada siis, kui suudan veel mängimist nautida. Ma ei tahtnud lõpetada vigastuse tõttu ja olukorras, kus pean karkudel käima. Olen väga tänulik kõigile, kes aitasid selle reaalsuseks teha."

Pika karjääri jooksul nii Hispaania koondises, NBA-s kui ka Euroopas tegusid teinud Gasol tänas pressikonverentsil ka mitmeid pallureid, kellega ta koos mängis. Teiste hulgas tõi ta eraldi välja praeguse Barcelona peatreeneri Šarunas Jasikeviciuse, Juan Carlos Navarro ning varalahkunud Kobe Bryanti.

"Tahaksin eraldi mainida Bryantit. Tahaksin väga, et ta siin oleks, aga elu on vahel ebaõiglane," pidas Gasol emotsionaalselt kõnet. "Ta õpetas mulle, kuidas olla parem liider, võistleja ning kuidas olla võitja."

Viimati pallis Gasol Barcelonas, kus tema profikarjäär 1998. aastal ka alguse sai. Ta aitas klubi sel kevadel Hispaania meistriks, mis oli talle kokku kolmandaks koduseks meistritiitliks.

Gasol mängis NBA-s aastatel 2001-2019, esindades selle jooksul Memphis Grizzliest, Los Angeles Lakersit, Chicago Bullsi, San Antonio Spursi ja Milwaukee Bucksi. Ta tuli Lakersiga kahel korral (2009,2010) NBA meistriks. Kuuel korral valiti hispaanlane NBA Tähtede Mängule.

Hispaania koondise särgis krooniti Gasol korra maailmameistriks ja kolmel korral Euroopa meistriks. Lisaks võitis ta EM-idelt kaks hõbedat ja pronksi. Olümpiamängudel aitas ta koondise kahel korral hõbedale ning korra pronksmedalile.