Mäe alustas turniiri kindla 12:0 võiduga ukrainlanna Anastassija Osniatš Šustova üle. Veerandfinaalis alistas ta 12:2 mongollanna Zagardulam Naigalsureni.

Poolfinaalis läks Mäe vastamisi Kõrgõštani maadleja Aiperi Medet Kysyga. Tasavägises poolfinaalis läks Mäe tänu vastase passiivsusele 1:0 juhtima. Peagi pidi aga eestlanna poole minuti jooksul võtte tegema, mida ta ei teinud ehk seis viigistus 1:1. Seejärel pääses eestlanna üle selja heitnud Medet Kysy omakorda 3:1 juhtima. Matši viimaste sekunditega sai aga Mäe omakorda kahe punkti väärilise heite kirja. Kuna viimased punktid teenis Mäe, läks võit talle.

"Kaks esimest vastast olid soojenduseks, Epp oli neist kahe pea jagu üle, aga Kysy oli väga tugev, kaitses hästi ja temaga läks raskeks," tunnistas Mäe treener Ahto Raska. "Lõpus tuli võit tänu suurele tahtejõule ja kogemustele."

Raska sõnul on Mäe nälg pärast olümpiat ülisuur. Vormi alla ei lastud ning kohe asuti valmistuma MM-iks. "Treeningud olid küll lühemad, aga tõhusad," sõnas Raska. "Tokyos viga saanud põlv sai korda ning nüüd finaal. Ameeriklanna vastu võimalusi on, Epp tuli siia kulda, mitte hõbedat võitma."

Finaalis kohtub eestlanna ameeriklanna Adeline Maria Grayga, kes sai poolfinaalis 11:1 jagu egiptlannast Samar Amer Ibrahim Hamzast. Gray pälvis Tokyo olümpiamängudel hõbeda, lisaks on ta viiekordne maailmameister. Finaal peetakse kolmapäeva õhtul.