Maailma esireket Novak Djokovic usutavasti veel vaktsineeritud ei ole. Erinevate meediaväljaannete andmetel on tippmängijatest vaktsineeritud üldse vaid pooled.

"Suure slämmi tiitlid sind ei kaitse. Ainult tiitel, mis sind kaitseb, on sinu esimene ja teine doos," kinnitas Victoria osariigi peaminister Dan Andrews, et ühelegi tippmängijale erandit ei tehta.

Septembris küsiti Djokovicilt US Openi ajal, kas vaktsineerimine peaks olema kohustuslik või igaühe enda otsus. "Ma loodan, et see jääb nii, nagu on," viitas Djokovic hetkel ATP ja WTA tuuril kehtivatele reeglitele, mis vaktsineerimist ei nõua.

Prantsusmaa tennisist Gilles Simon eemaldati US Openilt, kuna tema treener andis positiivse koroonaproovi. Vaktsineerimata Simon tunnistati treeneri lähikontaktseks.

Oma vastuseisu vaktsiinile on väljendanud ka maailma kolmas reket Stefanos Tsitsipas. "Ma pole vaktsiinide vastu, aga ma ei näe põhjust, miks keegi minu vanune seda peaks tegema - seda pole piisavalt testitud ning sellel on kõrvalmõjud. Kuniks see pole kohustulik, võib igaüks ise enda eest otsustada," ütles Tsitsipas augustis Cincinnati turniiri ajal Kreeka meediale.