Seisul 74:74 suutis Kalev viigi majja lüüa, kuid juhtima Avtodor neid enam ei lasknud. Viimast korda pääses Kalev kahe punkti kaugusele 55 sekundit enne lõppu seisul 90:92. Kalevi rong hakkas ära sõitma pärast Melsoni väga ebaõnnestunud söötu korvi alla Rauno Nurgerile, kui seis oli veel 90:94 ja mängida 23 sekundit. Lõpusekundite vigadetrallis enam Avtodor ei vääratanud. Lõpliku pitseri Cramo mängule vajutas Melsoni ebasportlik viga vastaste ohtlikuimale mehele Kenny Cheryle 12 sekundit enne lõppu.

Chery arvele jäi lõpuks 28 punkti ja 6 korvisöötu (visked väljakult 13-st 11, kolmesed 6-st 5). Philip Scrubb lisas 19 punkti ja 5 korvisöötu, DJ Funderburk 15 punkti, kapten Jevgeni Kolesnikov 11 punkti. Kalev/Cramol tegi lõpus lonkama hakanud JeQuan Lewis kaksikduubli 17 punkti ja 12 korvisööduga. Rauno Nurger kogus 14 punkti ja 7 lauapalli, 14 punkti viskas ka Ojars Silinš, 12 punkti Davion Berry.

"Sellise skooriga peaks mänge võitma, aga kaitse poolel oli meil korralik segadus. Enamus teisest poolajast eksisime enda reeglite vastu," kommenteeris Kalev/Cramo abitreener Indrek Reinbok Delfi TV ülekandes.

"Chery esituses polnud midagi fenomenaalset - kui me anname lauapallist kaks korda kolmest proovida, siis suudab iga korvpallur sisse visata."

Lewise lonkamise kohta ütles Reinbok: "See on selline asi, mida me ei ole tahtnud avalikult välja öelda, et mitte hädist nägu teha. Tal on jalaga probleeme. Kui jalg ära väsib, siis ta mängib tegelikult poolteise jalaga."

Tabeliseis:

Enne mängu: Kalev alustas VTB Ühisliiga hooaega 60:75 kaotusega Euroliiga tiimile Peterburi Zenitile.

Avtodor on märksa võidetavam vastane. Mullu lõpetati Ühisliiga hooaeg Kalev/Cramo ees üheksandana. Sellel hooajal Avtodor ametlikke mänge pidanud pole.

Tuntumatest venelastest on võistkonna koosseisus mullu Kaasani Unicsis mänginud Pavel Sergejev ja Jevgeni Kolešnikov. Leegionäre on kuus: ameeriklased DJ Funderburk, Jaron Johnson ja Grant Jerrett, kanadalased Philip Scrubb ja Kenny Chery ning horvaat Željko Sakic.

Kalev/Cramo poolelt ei tee täna kaasa keskmängija Kamari Murphy, kes põrkas reedel peetud Eesti-Läti liiga matšis peadpidi kokku tiimikaaslase JeQuan Lewisega ja vajab operatsiooni. Murphyl tuvastati oimukohas ja põsesarnas luumõrad.