Isometsä sõitis 5. juulil 2011 oma naise ja kahe lapsega suvilasse. Tal oli plaan vaatama minna ka Mika Myllylät, kes elas toona Kokkolas. Siis heliseb telefon. Helistajaks oli Isometsä tuttav suusatreener ja Myllylä sõber Jan-Olof Näs. Ta teatas, et Myllylä on surnud.

"Näs ütles, et Mika on surnud, tapetud, maha lastud," meenutab 53-aastane Isometsä, vahendab Ilta-Sanomat. "Ma hakkasin nii kõvasti värisema, et pidin auto tee äärde seisma jätma."

Isometsä tunnistab, et otsustas toona Myllylä surma kohta meediale kommentaare mitte anda. Ta oli juhtunust sügavalt šokeeritud.

Isometsä nendib, et arvas hiljem, et oleks pidanud oma tundeid siiski varem avalikult avama. Tal oli Myllyläga olnud väga eriline ja lähedane suhe, sest nad olid tuhandeid kordi koos treeninud ja veetsid aastas koos keskmiselt 200 päeva.

Sportlasena kiidab Isometsä Myllylä pragmaatilist intelligentsust. Ta oskas alati enesetunde järgi oma seisundit hinnata ja julges treeningud vajadusel katkestada.

Pärast 2001. aasta Lahti MMil puhkenud dopinguskandaali said mõlemad soomlased võistluskeelu. Kaheaastase keelu kandmise järel jätkas Myllylä karjääri 2005. aastani, kuid ei pääsenud enam Soome koondisse. Isometsä jätkas 2006. aastani.

Pärast spordist loobumist jõudis Myllylä tihti meediasse oma alkoholiprobleemide tõttu. Isometsä suhtles Myllyläga viimati umbes aasta enne tema lahkumist. "Ütlesin Mikale, et mulle võib alati helistada, aga mitte kunagi öösel. Mika vabandas."

Pärast seda proovis Isometsä veel paar korda Myllyläga ühendust saada, kuid edutult.

Myllylä leiti oma kodust surnuna 5. juulil 2011. Uurimisel leiti, et endine tippsuusataja suri õnnetusjuhtumi tagajärjel. Olümpiavõitja ja neljakordne maailmameister oli vaid 41-aastane.