Et Kaunase Granitas-Karys kaotas täna HC Vilniusele, on Põlva Serviti ja Viljandi HC ainsad täiseduga võistkonnad Balti liigas, mehitades tabeli kaks kõrgemat astet kaheksa punktiga. Kehral ja Raasiku/Mistral on neli ning SK Tapal kaks silma.

Kehra ei lubanud Raasikut kordagi juhtima

Kohtumine Raasiku ja Kehra vahel Arukülas algas luuravalt ja küllalt rahulikult, väravad olid harulduseks. Mõlemad meeskonnad ehitasid rünnakuid kannatlikult ja kaua, aga Kehra oli nende lõpuniviimisel pisut täpsem. Dmõtro Jankovski väravast juhiti kaheksandal minutil 3:1, kuus minutit hiljem oli eduseis minimaalne, 5:4.

Kehra kasutas osavalt joonemängija Anton Borovskit, kes teenis meeskonnale karistusviskeid ja vastasele eemaldamisi. Heas viskekoos olid Jankovski ja David Mamporia. 16. minutil saatis Sergio-Silver Kreegimaa ülekaalu ajal palli tühja väravasse seisuks 8:4. Mäng muutus agressiivsemaks ning karistusi jagati mõlemale tiimile.

Borovski viis 24. minutil külalised 12:7 ette, aga poolaja lõpp kuulus Raasikule. Mitu väravat järjest tuli Marko Slastinovskilt ning varasemalt seitse hooaega Kehras veetnud paremsisemine tegi poolajaseisuks 13:11. Slastinovski jätkas pommitamist ka pärast vaheaega ning 36. minutil vähendas Vladislav Naumenko vahe minimaalseks.

Seisult 15:14 Kehra aga raasikulasi nii lähedale ei lubanud, ehkki haaravas ja tasavägises mängus tundus pidevalt, et vaekauss võib emmale-kummale poole kalduda. Kehra võitis siiski 26:21, Borovski ja Mamporia tabasid seitse ja Danil Gumjanov viis korda. Raasiku kasuks viskas Slastinovski kaheksa ja Martin Nerut neli väravat.

"Saime kontrolli mängu üle küll enda kätte, aga pidevalt tundus, et võib ära libiseda. Meie positsioonirünnak hetkel ei toimi – viskajad meil on, aga organiseerijat mitte. Borovskilt väga hea mäng, Mamporia tegi oma ära, Siim Normak tuli väravasuule hästi, seega on võidule lisaks siiski veel palju positiivset," kommenteeris Kehra peatreener Mart Raudsepp.

Väravatesajust võidukalt väljunud Viljandi tõusis Servitiga samale pulgale

Erinevalt Arukülas toimunud kohtumisest, polnud Viljandis väravatevaesusest juttugi. HK Ogre oli 200 kilomeetrit põhja poole sõitnud vaid kaheksa mängijaga, teiste seas puges väravavahisärki ka vastaste 40-aastane peatreener Andris Molotanovs. Tõsi, kõik pallurid olid kogemustega ning mänginud Läti või Valgevene koondises.

Mulkide kiire mäng valmistas peavalu ka veel värskete jalgadega ogrelastele ja kaheksandal minutil tegi Aleksander Pertelson seisuks 8:4. Ogre tuli mängu tagasi ja vaid viis minuti hiljem viskas Rihards Leja 9:8. Kodumeeskond põgenes uuesti eest, eriti valusalt nõelasid vennad Mikk ja Ott Varik kiirrünnakutega.

Vaheajasireeniga koos tabas Kristo Voika seisuks 22:17 ehk avapoolajaga oli visatud vaid kaheksa väravat vähem kui hetk varem Arukülas lõppenud mängus kokku. Mängijate vähesusest hoolimata võitles Ogre teiselgi pooltunnil isukalt. Peaaegu 20 minutit kõikus vahe nelja ja kuue värava vahel, kuniks Ott Varik 49. minutil 31:24 viskas.

Siis sai Läti meeskonna jaks otsa ning Viljandi võttis lõpuks kindla, 43:32 võidu. Hendrik Koks viskas kaheksa, Voika ja Mikk Varik seitse ning Ott Varik kuus väravat. Vastaste ridades tabas Läti koondise vasakäär Leja kümme korda.

Eesti klubide pühapäevased mängud Balti liigas:

3.10. 14:00 SK Tapa – HK Ogre (Tapal)

3.10. 14:00 Viljandi HC – Ludza SK Latgols (Viljandis)

3.10. 14:00 Raasiku/Mistra – Põlva Serviti (Arukülas)