Viiendat kohta hoidnud Neuville maandus ühel hüppel halvasti ja mootori jahutussüsteem ütles üles.

"Vesi hakkas lekkima. Mootor kuumenes üle, jahutust enam polnud. Püüdsime jätkata, aga see polnud võimalik. Mis täpselt juhtus, selgub videost. Võib-olla oli teele tulnud mõni kivi, mille eessõitev auto oli välja kaevanud, aga ma ei tea," rääkis Neuville portaalile DirtFish.

"Väga halb õnn, ma ei saanud midagi teha. Olen pettunud, eriti MM-sarja üldarvestusele mõeldes. Kahju, et kaks MM-rallit järjest on meil tehnilisi probleeme olnud," lisas belglane.

Enne Soome rallit oli Neuville 130 punktiga kolmandal kohal. MM-sarja liider Sebastien Ogier edestas teda 50 ja Elfyn Evans kuue punktiga.

Hyundai võistkond teatas laupäeva õhtu, et Neuville ei saa pühapäeval rajale tulla ja seega ei ole tal võimalik punktikatselt lisa teenida. Nii näib tõenäoline, et Neuville kaotab ka teoreetilise võimaluse Ogier'd püüda.

Prantslane liigub viienda koha poole, mis annaks talle 10 punkti. MM-sarjas on pärast Soome rallit jäänud sõita veel kaks etappi, maksimaalselt on võimalik koguda 60 punkti.

"Mul on Thierryst kahju," ütles Hyundai võistkonna juht Andrea Adamo pressiteate vahendusel. "Sellist intsidenti juhtub ainult kord elu jooksul."