Riia olümpiakeskuses peetud mäng kujunes tasavägiseks heitluseks. Avapoolaega kontrollisid pigem võõrustajad, aga mõni minut enne poolajapausi said tartlased oma rünnaku paremini liikuma ja läksid poolajapausile 38:34 eduseisus.

Sama hooga jätkati ka teisel poolajal ning mõne minutiga oli käes juba 10-punktiline eduseis seisul 44:34. Seejärel kadus aga tartlaste keskendumine, järjepanu teeniti ebasportlik viga ja tehniline viga ning LU kasutas oma võimaluse ära. Paari minutiga tegid lätlased 13:0 spurdi ja juhtisid mängu 47:44. Edasi läks mäng punkt-punkti heitluses. Tartlased juhtisid kolm minutit enne lõpuvilet Edumnds Elksnise korvi järel 73:72 ja 41 sekundit enne lõppu oli tablool 76:76 viigiseis. Lõpuminuti vabaviskevõistluses näitasid LU mängijad kodusaalis kindlamat kätt ja võitsid mängu 80:77.

Edumnds Elksnis oli Tartu suurim korvikütt 16 punkti ja üheksa korvisööduga. Emmanuel Wembi lisas kaksikduubli 15 punkti ja 10 lauapalliga. Hendrik Eelmäe arvele kogunes 15 ja Märt Rosenthalile 13 punkit.

LU parim oli Gaspars Kampuss 20 punktiga. Davids Viksne panustas võitu korraliku kaksikduubli 17 punkti ja 15 lauapalliga. Edvards Mezulis lisas 14 ja Reinis Avotins 11 punkti.

Tartu peatreener Toomas Kandimaa hinnangul saadi Riiast valus kaotus. „Kokkuvõttes ei saanud me täna oma keskendumisega hakkama, tegime alguses eksimusi ja muutusime neist ebakindlaks. Pärast, kui juhtima saime, siis loodeti, et mäng tuleb kergemalt. Aga vastased olid tublid, võitlesid lõpuni ja tahtsid mingil määral rohkem. Väga valus kaotus lõpuks. Nüüd on järgmine mäng Pärnu vastu karikasarjas ja peame tänasest mängust omad järeldused tegema,“ sõnas Kandimaa.

Tartu kohtub Paf Superkarika veerandfinaalis Pärnu Sadama meeskonnaga kodus kolmapäeval, 13. oktoobril kell 19.00. Seejärel on laupäeval, 16. oktoobril Eesti-Läti liiga esimene kodumäng, kus vastu võetakse liiga uustulnuk KK Viimsi. Mäng algab Tartu Ülikooli spordihoones kell 17.00.