Barcelona jaoks on tänavune hooaeg alanud keeruliselt. Tõsi, Hispaania liigas ollakse jätkuvalt kaotuseta, kui kirjas on kolm võitu ja kolm viiki. Barcelona mängupilt nendes kohtumistes pole aga sugugi veenev olnud.

Kohutavalt on klubi alustanud meistrite liiga hooaega. Kui esimeses alagrupimängus jäädi 0 : 3 alla Müncheni Bayernile, siis sel nädalal kaotati sama tulemusega Benficale.

Väljaande Mundo Deportivo ning Kataloonia raadiojaama RAC1 teatel on tõenäoline, et laupäevane matš Madridi Atleticoga jääb Koemani jaoks viimaseks Barcelona peatreenerina. Seejuures ei saa kogenud hollandlane mängijaid juhendada, sest ta kannab Hispaania meistriliigas kahemängulist võistluskeeldu.

Väidetavalt ei päästaks ka võit Atletico üle enam Koemani kohta. Järgmisel nädalal algab koondisepaus, mille jooksul loodab Barcelona uue peatreeneri paika saada. Kohaliku meedia teatel on Barcelonal neli peamist kandidaati: Andrea Pirlo, Xavi, Roberto Martinez ning Marcelo Gallardo. Ainsana on neist hetkel töötu Pirlo, kes mulluse hooaja järel Torino Juventusest kinga sai.

Koemani vallandamine tekitaks aga Barcelonale lisaprobleeme. Teatavasti on klubi tõsises finantskriisis. Hollandlasega lepingu enneaegne lõpetamine läheks aga klubile maksma 13 miljonit eurot, vahendas AS.

Koeman juhendab Barcelonat teist hooaega. Mullu sai klubi Hispaania meistriliigas kolmanda koha, meistrite liigas lõppes teekond kaheksandikfinaalis. Küll aga võitis klubi Copa del Rey.