Brasiilia spetsialisti Kaka hoolealuste jaoks oli mängu algus tõepoolest ebaõnnestunud: 15. minutiks oli tema meeskond 0 : 2 kaotusseisus ja ei olnud päris selge, kuidas Kasahstan plaanib mängu naasta – Iraan mängis enesekindlalt ja liidripositsiooni ei saanud nimetada juhuslikuks. Teist poolaega alustas Kasahstani koondis hoopis teise meeskonnana: esimese viie minutiga lõid kasahstanlased iraanlaste värava suunas rohkem kordi kui terve esimese poolaja jooksul. Tulemus ei lasknud end kaua oodata: Dauren Tursagulov avas Iraani värava keskmiselt distantsilt, vähendades mahajäämist miinimumini. Juba nelja minuti pärast taastas Kasahstan viigiseisu: Douglas mängis lahti karistuslöögi koostöös Knaubiga, kes tabas pika vahemaa tagant sihtmärki – 2 : 2. Kui tundus, et mäng liigub lisaaja poole, võttis Kaka kaks minutit enne teise poolaja lõppu time-out’i ja võimalik, et just see saigi määravaks. Kohe pärast emotsionaalset vestlust meeskonnaga õnnestus kasahstanlastel võiduvärav lüüa: Taynan eraldus oponendist vastase värava ees ja veeretas palli korrektselt nurka, šokeerides iraanlasi. Mängu põhiaja lõpuni jäi liiga vähe aega – pärslased püüdsid Higuita väravat vallutada, kuid see ei toonud edu. 3 : 2, Kasahstan tähistab ajaloolist edu! Märgime, et see võit on Kasahstani jaoks esimene nende meeskondade vahelise 15 mängu hulgast.

Pärast mängu ei varjanud kasahstanlaste peatreener Kaka oma emotsioone: „Kui sinu käsutuses on sellised jalgpallurid, võib igaüks treener olla, see tulemus on täielikult nende teene. Arvan, et riik peab nende mängijate üle uhke olema – see, kuidas nad võitlesid, palju tervist parketile jätsid – see on fantastiline.“

Ajaloolist tulemust hindas kõrgelt Kasahstani jalgpalliliidu president Adilbek Džaksybekov: „Kasahstani koondis tõestas, et on üks parimaid meeskondi saalijalgpalli maailmas. Meie koondis, mis kuulus Euroopa meistrivõistlustel nelja parima hulka, kuulub nüüd ka nelja parima hulka maailmas. Õnnitlen kõiki Kasahstani fänne ja mängijaid selle võidu puhul! See on ühine võit meeskonna, meie mängijate ja väljaspool parketti töötavate professionaalide jaoks. Just tänu sellele ühisele rahva vaimsusele näitasid meie mängijad üles vaprust, jäädes mängu edenedes alla kuulsale Iraani meeskonnale, ja tegid kõik, mis võimalik hetkel, kui kaalul oli terve riigi maine,“ märkis Džaksybekov.

Kõrvalseisjaks ei jäänud ka riigi president Kasõm-Žomart Tokajev: „Kasahstani saalijalgpallikoondis pääses esimest korda MMi poolfinaali, tekitades seeläbi jalgpallimaailmas tõelise sensatsiooni. Soovin meeskonnale õnne ja edu ka edaspidi!“ kirjutas Tokajev Twitteris.

Juba neljapäeval seisab Kasahstanil ees poolfinaali mäng portugallaste vastu ja võib kindel olla, et Kaka hoolealused panevad mängu kõik, et pidulik meeleolu riigis pikemalt kestaks.