Reedel algava ralli eel on olukord selles mõttes huvitav, et ükski MM-sarja punktitabelis esikolmikus olev mees ei kuulu Soome rallil favoriitide hulka. Võiduheitlusest rääkides vaadatakse ikka eeskätt 2018. ja 2019. aastal Jyväskyläs võidutsenud Ott Tänaku ja 1. oktoobril 2000 samas linnas sündinud Kalle Rovanperä otsa.

Karjääri kaheksanda MM-tiitli suunas kihutav Sebastien Ogier on küll Soomes korra võitnud, aga alles 2013. aastal. Elfyn Evans ja Thierry Neuville on mõlemad olnud Soomes teisel kohal - waleslane 2017. ja belglane 2013. aastal.

Tänaku ja Neuville'i võimalustest rääkides tuleb aga silmas pidada, et Hyundai autoga pole veel keegi suutnud Soomes poodiumile tulla. Kaarte segab Hyundai võimuvõitluses ka Craig Breen, kes sõidab ilmselt oma viimase ralli Hyundai roolis.

Vast kõige põnevam saab olema vaadata, millist kiirust suudab arendada Toyota WRC-ga Esapekka Lappi, kes on tänavu võitnud WRC2 arvestuses Arktika ja Portugali rallid, kuid WRC autoga osales viimati eelmise aasta Monza rallil.

"Kuuenda käigu" stuudios vaatasid nädalavahetusele ette Gunnar Leheste ja kaks korda Soom rallit sõitnud Roland Poom, Skype'i ühenduses oldi kohapeal viibiva Peep Pahviga, kes värskelt Jyväskylässe jõudnuna esines paari üllatava tähelepanekuga, mis ta reisi jooksul on juba teinud.

Saate meiliaadress ootab kuulajate ja vaatajate küsimusi - kuueskaik@delfi.ee.

1x
00:00