1990ndatel aastatel Manchester Unitedi särgis kuulsaks saanud Schmeichel paljastab, et tema Poolas sündinud isa Antoni Aleksander Schmeichel sattus džässmuusikaga tegeledes alkoholiga nii pahuksisse, et terve perekond põgenes tema eest, kirjutab Ekstrabladet.

Kui Schmeichel 1999. aastal Portugali Lissaboni Sportingusse mängima siirdus, kolisid tema juurde elama nii ema kui õde.

Isale ei avaldatud Schmeicheli uut aadressi, kuid kuidagi suutis ta Lissaboni äärelinna Cascaisse kolinud poja elukoha välja selgitada.

Kord keset ööd koputati Schmeicheli uksele ning seal seisis naeratav isa. Taanlane tunnistab, et kaotas siis enesevalitsemise.

"Tõstsin häält. Ma karjusin: „Mida kuradit sa tahad? Sa ei ole siin teretulnud. Keegi ei taha sind siia. Mine koju! Mine koju!" Siis lõin ukse kinni," meenutab Schmeichel.

"Mu õde seisis koridoris ja ema oli köögis. Mu kõht valutas vihast ja valust. See oli kõige kohutavam asi, mida ma kunagi teinud olen," tunnistab eksväravavaht.

Schmeicheli isa naasis seejärel koju, läks võõrutusravile ega puutunud enam kordagi alkoholi.

"Ma arvan, et see päästis mu isa elu. Ta sai veel 20 aastat, 20 head aastat. Ta elas peaaegu 86-aastaseks ja oli oma viimaste aastakümnete üle õnnelik," meenutab 57-aastane Schmeichel.

Kuulsa taanlase teine elulooraamat kannab nime "Üks". Tema esimene autobiograafia pealkirjaga "Suur Peter" nägi ilmavalgust juba 1999. aastal.