Kronoloogiliselt sai esimeseks poolfinalistiks Brasiilia koondis, kes pühapäeva päeval suutis suurte raskustega Marokot seljatada. Rodrigo värav esimese poolaja keskel kujunes ainsaks selles kohtumises, vaatamata sellele, et põhja-aafriklastel oli enne vaheaega võimalusi seisu võrdsustamiseks. Märgime, et teises poolajas näitas Brasiilia väga distsiplineeritud mängu, kaitstes oma väravaid ja oli lähedal ka teise värava löömisele, kuid marokolaste väravavaht Reda Hiyari hoidis oma meeskonda viimseni mängus.

Poolfinaalis ootab meid eatu Lõuna-Ameerika klassika: maailma kõige tituleeritum koondis – Brasiilia kohtub kehtiva meistri – Argentiina meeskonnaga. „Taevasinised“ mängisid pingelise mängu venelaste vastu ja suutsid kaalukaussi enda kasuks kallutada alles pärast mängujärgseid penaltiseeriaid. Mängu põhiaeg lõppes seisuga 1:1 (Leandro Cuzzolino väravale vastas Artem Antoshkin), selleks aga, et selgitada välja võitja penaltiseerias, läks meeskondadel tarvis tervelt 14 lööki. „Penaltit tõrjudes käis peast igasuguseid mõtteid läbi. Emotsioonid, rõõm ja palju üleelamisi, kuid kõik lõppes suure kergendusega. Kui jalad ei suuda seda teha, siis võidad südame toel. See on parim, mis juhtuda võib,“ võttis mängu tulemused kokku Argentiina koondise väravavaht Nico Sarmiento.

„Kahju, et sellised suurepärased meeskonnad pidid juba veerandfinaalis kohtuma. Esimeses poolajas püüdsime oma mängu üles leida. Teises poolajas võtsime initsiatiivi, kuid ei suutnud oma šansse kasutada. Meeskond mängis hästi, kedagi ei saa selles kaotuses süüdistada. Võitlesime lõpuni,“ teatas pärast mängu Venemaa koondise mängija Artem Antoshkin.

Hispaanlased ja portugallased korraldasid oma poolfinaalis tõelise draama: pärast väravavaba esimest poolaega rõõmustasid meeskonnad teisel poolajal tulemusliku saalijalgpalli austajaid. Hispaanlased tegid paari kiire väravaga avalduse poolfinaali pääsemiseks, kuid portugallased mitte ainult ei võrdsustanud seisu dubletiga vastates, vaid võitlesid lisaajal endale välja ka võidu – 4:2.

Portugallaste vastasteks saab Kasahstani koondis, kes alistas Iraani vastupanu, seejuures nagu ka portugallaste puhul, saabus see võit tahtejõu najal. Vaheajale läksid meeskonnad seisuga 2:0 Iraani koondise kasuks, kuid pärast vaheaega pööras Kasahstan mängu pea peale, lüües kolm väravat.

Pärast mängu ei varjanud Kasahstani jalgpallurid oma rõõmu: „Kõigepealt tahan meie rahvast selle võidu puhul õnnitleda. See võit on teie jaoks. Mängu alguses oli meil raskusi, iraanlased demonstreerisid oma kogemusi ja meisterlikkust. Kuid teisel poolajal pöörasime mängu pea peale. See oli ajalooline hetk. Mul on raske õigeid sõnu leida,“ võttis pärast mängu kokku Dauren Tursagulov.

Poolfinaali mäng Brasiilia ja Argentiina vahel toimub 29. septembril, päev hiljem selgitavad teise finalisti välja Portugal ning Kasahstan.