Kontaveiti viimaste päevade graafik on olnud tihe. Alles pühapäeval triumfeeris eestlanna Tšehhis Ostrava WTA turniiril, juba täna mängis ta USA-s Chicagos. "Veidi raske oli Ostravast tulla ja kohe siin mängida," rääkis Kontaveit mängujärgsel pressikonverentsil. "Tingimused on ka siin veidi teistsugused. Eelmisel nädalal mängisin sisehallis, nüüd taas välitingimustes. Ilm oli veidi tuuline, eks see kõik vajas veidi harjumist. Püüdsin aga anda endast parima ja suutsin vastase alistada"

"Ma tundsin, et pidin olema päris agressiivne," kirjeldas Kontaveit tänast matši. "Küllaltki raske oli väga pikki palle mängida. Eks seda oli ka oodata, keeruline oli minna seest õue mängima."

"Kehal on vaja natukene harjuda tingimustega," tõdes eestlanna. "Kui olid väga pikad punktid, oli mul hingamisega seis päris keeruline."

Kontaveitil oli sedapuhku ka vasak tagareis kinni teibitud. "Täna hommikul soojendusel andis natukene tunda. Midagi katki pole, aga õrnalt annab tunda," selgitas tennisist olukorda. "Pikki väljaasteid tehes peab ettevaatlik olema. Midagi otseselt kohutavat pole, aga asjad kipuvad mängudega kuhjuma."

"Drastilist muutust pole olnud, aga ta on kindlasti toonud positiivust juurde," kiitis Kontaveit senist koostööd uue treeneri Dmitri Tursunoviga. "On veel asju, mille kallal peame tööd tegema. Olen aga rohkem nautinud väljakul mängimist."

Kontaveit kohtub järgmises ringis jaapanlanna Mai Hontamaga (WTA 200.), kes oli 6:3, 6:0 parem Caroline Garciast (WTA 59.). Eestlanna tõdes, et ei tea järgmisest vastasest mitte midagi. "Ma pole teda kunagi ise mängimas näinud," sõnas ta.