Seoses maailmameistrivõistluste korraldamisega riigis alustab Leedu oma rahvuslike meistrivõistlustega ühena viimaste seast Euroopas – esimene voor on planeeritud 16. oktoobrile. Sellest võtavad taas osa kümme meeskonda, kuid play-off’i pääsevad seejuures kaheksa.

„Mul on hea meel, et meil on õnnestunud säilitada meie meistrivõistluste jaoks stabiilne meeskondade arv, muudatused puudutasid vaid kahte osalejat. Šiuliai ja Sportidus Panevežys sellel hooajal ei mängi, nende koha on võtnud SFC Panevežys ning Klaipeda City,“ rääkis Leedu saalijalgpalli- ja rannajalgpalliliidu juht Karolis Dieninis.

„Lisaks sellele taastame play-off-mängude läbiviimise kaheksa meeskonnaga. See tähendab, et regulaarsete meistrivõitluste seitsmes ja kaheksas meeskond pääsevad sel hooajal play-off’i, esimene ja teine aga ei alusta seda etappi mitte poolfinaalist (nagu eelmisel aastal), vaid veerandfinaalist,“ lisas Dieninis.

Meistrivõistluste jooksul mängivad meeskonnad 18 mängu (kahe ringi süsteemi alusel), pärast mida pääsevad kaheksa parimat play-off’i. Igat väljalangemismängude vooru mängitakse kuni kahe võiduni.

„Hea uudis on see, et nagu ka eelmisel aastal, tehakse absoluutselt kõikidest liigamängudest otseülekanne. Tõsi, sel aastal keskendume rohkem turniiri kesksetele mängudele,“ lisas liiga juht.

Meistrivõistlused algavad 16. oktoobril ja lõppevad järgmise aasta märtsi viimasel nädalal. Meistritiitli eest astuvad võitlusse järgmised klubid: Žalgiris, Vikingai, Gargždu Pramogos, Akmene Šiuliai, Turbortansfers, Dainava, Vip, Radviliškis, SFC Panevežys ja Klaipeda City.