Pärnus peetava turniiri mänge näitab otsepildis Delfi TV. Mängud on nähtavad Delfi kogupaketi tellijatele. Käesolevas vahendame toimuvast otseblogi.

Viin võitis punktidevaese avaveerandi 13:12. Poolajaks oli külaliste edu 32:30. Austria klubi kasvatas vahet kolmanda veerandajaga, mille järel juhiti juba 57:46. Viimasel veerandil tuli aga Pärnu mängu tagasi. Leegionär tegi üksinda 10:0 spurdi, millega mängiti kaotusseis tasa. Võõrustajad suutsid veidi enam kui neli minutit enne mängu lõppu 63:61 juhtima minna, seejärel hoiti nappi edu juba lõpuni välja.

Hill tõi võistkonna resultatiivseimana 17 punkti. Robert Valge panustas võitu 15, Andris Misters 13 silma. Arturas Valeika kogus 11 lauapalli.

Viini poolelt kogus kaksikduubli Jozo Rados (15 punkti, 11 lauapalli). Bogic Vujosevic lisas 14 ja Tauras Jogela 13 silma.

Pärnu jätkab turniiriga kolmapäeval, kui poolfinaalis kohtutakse Iisraeli klubi Ironi Ness Zionaga. Viini jaoks on kvalifikatsiooniturniir läbi.

Pärnu koosseis

Tagamängijad: Kasey Hill, Siim-Markus Post, Robert Valge, Sverre Aav

Ääremängijad: Andris Misters, Mihkel Kirves, Hugo Toom, Ivo Van Tamm, Artur Konontšuk, Kaspar Lootus

Keskmängijad: TK Edogi, Arturas Valeika, Karl-Martin Kask

Viini klubi tutvustus: Ebaõnnestunud hooaja järel on Viini GGMT asja tõsiselt kätte võtnud ja selge siht on tulla Austria meistriks. Võistkond ehitati kuue leegionäri ümber, kes kandsid oma tiimides vastutusrikast rolli.

Kontrollmängudes on Viin saanud rohkem kaotusi kui võite. Muuhulgas jäädi suurelt alla tugevale Bosnia klubile Ikogeale, viie punktiga kaotati Szombathely Falcole (Ungari) ja Brnole (Tšehhi) ning nelja punktiga kodusele konkurendile Grazile. 92:86 võideti Olomouci (Tšehhi) ja 96:73 Klosterneuburgi (Austria). Täit pilti need tulemused ei näita, sest enamikes kohtumistes oli Viinil puudu kaks kuni neli põhijõudu.

Täiskoosseisus ei mängita suure tõenäosusega ka Pärnus, ilmselt jääb vigastuse tõttu eemale 34-aastane ääremängija Ivan Siriscevic. Horvaat oli mullu Viini paremuselt teine punktiviskaja (17,3) ja sööduandja (5,2).

Tagaliinis ehitavad külaliste mängu Austria koondislane Enis Murati (mullu Gmundeniga Austria meister ja MVP, keskmiselt 18,9 punkti), Serbia päritolu Austria koondislane Bogic Vujocevic (mullu Belgia kõrgliigas Okapi Aalsti eest 12 punkti ja 3,9 söötu), 31-aastane ameeriklane Andre Jones (mullu Itaalia esiliigast välja kukkunud Bergamo eest 14,5 punkti) ja 40-aastane Austria koondise veteran Jason Detrick (mullu Viini eest 10,8 punkti).

Ääremängijatest palgati Leedu klubidest tuttav Tauras Jogela, kes kaks viimast hooaega esindas Ungari liiga keskmikku Sopronit. 28-aastane ja 202 cm pikkune Jogela viskas mullu Ungaris keskmiselt 13,4 punkti ja võttis 5,3 lauapalli.

Korvi all on Viini põhimehed 23-aastane ja 203 cm pikkune ameeriklane Michael Hughes (mullu NCAA-s Duquesne’i ülikoolis keskmiselt 10,8 punkti ja 7,9 lauapalli) ning 27-aastane ja 205 cm pikkune bosnialane Adin Vrabac (mullu Sloveenia hõbedatiimis Novo Mesto Krkas 9,2 punkti ja 4,1 lauapalli).

Tegemist peaks olema tuumikuga, mis ei jää Pärnu omale alla.

Pärnakate ettevalmistus on kulgenud üsna rahulikult ja suuremate probleemideta. Kontrollmängudes on Pärnu olnud pigem heas hoos, näiteks on võidetud Läti tiime Ogret (80:66) ja Valmierat (84:72). Kaotatud on tugevale Leedu klubile Panevežyse Lietkabelisele (77:82).