Värvikas jutuajamine leidis aset Mallorcal, kus Ullrich ja Armstrong olid üheskoos osalenud heategevuslikul rattaüritusel.

Kolm aastat tagasi oli Ullrich omadega põhjas. Alkohol ja narkootikumid olid sakslasest võitu saamas.

"Sa tead mu lugu. Kolm aastat tagasi tundsin end väga halvasti. Sa külastasid mind ja nägid, et ma olin Marco Pantani teekonnal. Peaaegu surnud," viitas ta Itaalia rattaprofile, kes leiti oma hotellitoast surnult 2004. aastal. Pantani sai kokaiini üledoosi.

"Minu probleem oli selles, et ma olin pikaks ajaks unustanud, mis mulle hea on: perekond, lapsed, armastus, rattasõit, sõbrad," avaldas ta, mis ta allakäigutrepile viis.

Ullrich avaldas, et Armstrong oli mingis mõttes tema elupäästja. "Head sõbrad nagu sina tõid mu elule tagasi," ütles ta.

Ullrich on kõigele pahelisele tänaseks selja keeranud: "Ei mingit alkoholi ega narkootikume. Ma joon vett, mu tüdruksõber (kuubalanna Elizabeth, kellega ta kunagi Mallorcal kohtus - toim) teeb mulle tervislikku toitu."

"Ma magasin kolm aastat ja vajasin aega iseendale. Kuid nüüd on mu aju selgem ja keha vormis. Mul on mõned ideed, millest võin sulle järgmine kord rohkem rääkida," lisas ta.

Intervjuu lõpus kirjeldab Armstrong oma sõpra: "Kui ma võrdlen teda kolme aasta taguse mehega, siis see on maailma üks suurimaid tagasitulekuid."