Klassis F-125 olid kohal värske maailmameister Sanna Aaslav-Kaasik, MM-sarja IV koha omanik Marek Peeba ja oma EM-debüüti tegev Joonas Lember. Klassis OSY-400 oli Euroopa meistritiitlit kaitsma tulnud selle aasta MM-hõbe Rene Suuk.

Laupäev tervitas võistlejaid puhangulise tuule ja raskete rajaoludega. Klassi OSY-400 ajasõidu võitis võimsalt Rene Suuk, teine ja kolmas olid lätlased Janis Badaukis ja Niklaus Rimeicans. Klassi F-125 ajasõiduks oli tuul veel tugevnenud ja Sanna Aaslav-Kaasiku paat läks ajasõidu esimesel ringil lendu aga õnneks pääses piloot sinikatega ja paat jäi ka terveks.

Ajasõidu võidu võttis Marek Peeba, kellele järgnesid itaallased Luca Finotti ja Luca Bonnassina. Oma EM-debüüti tegev Joonas Lember oli ajasõidus viies.

OSY-400 klassis ei jätnud sõitudes Rene Suuk konkurentidele mingit võimalust võites ära kõik kolm arvesse minevat sõitu. Teise-kolmanda koha üle pidasid võistlus Badaukis ja leedulane Arvydas Dranseika. Peale neljandat sõitu oli esikolmik Suuk, Badaukis ja Dranseika. Peale sõite aga selgus, et Rene võistlusmootor ei läbinud tehnilist kontrolli ning Suuk kaotas oma esikoha. Punktid arvestati ümber ja Euroopa meistriks kuulutati Badaukis, hõbedale tuli Dranseika ja pronksi võitis poolakas Jakub Rochowiak.

F-125 klassis võttis esimesest sõidust võidu Marek Peeba. Teiseks sõitis ennast Finotti ja kolmandana lõpetas poolakas Sebastian Kecinski. Viiendalt kohalt startinud Lember lõpetas sõidu kuuendana. Sanna Aaslav-Kaasik katkestas sõidu viimasel ringil ja ülejäänud sõitudesse ta starti ei tulnud. Teises sõidus võttis Marek võidu Finotti ees ja Kecinski lõpetas kolmandana.

Lember tõusis sõidus mitu kohta ja lõpetas sõidu neljandana. Kolmandas sõidus asus Peeba sõitu juhtima aga eelviimasel ringil viskas laine paadi rajaga risti ning Marek sõitis raja markeritest välja ning sai sõidust disklahvi. Sõidu võitis Kecinski, Lember suutis ennast sõita teiseks ja Iskren Stefanov Bulgaariast oli kolmas. Viimasesse sõitu pidi Peeba startima viimaselt positsioonilt, aga start õnnestus ja stardipöördest väljus ta juba teisel kohal. Sõidu võit läks Kecinskile, Peeba oli teine ja Lember kolmas.

Peebale piisas teise koha punktidest, et kindlustada omale paadiklassi F-125 Euroopa meistritiitel. Hõbemedali võitis Sebastian Kecinski ja pronks läks Itaaliasse Luca Finottile. EM-i debütant Joonas Lember sõitis välja neljanda koha.

„Ei olnud üldse kerge võistlus – rada oli raske ja tehnika tegi ka vigureid. Kolmanda sõidu disklahv tegi elu keerulisemaks, aga mehaanikud olid tublid ja viimane start õnnestus hästi. Hoidsin oma teist kohta ja ei hakanud riske võtma, tiitli võitmiseks oleks piisanud ka kolmandast kohast,“ võttis Peeba võistluse kokku.