Hamiltonist sai F1 ajaloos esimesena sõitja, kes 100 etappi võitnud. Tema järel sai teise koha sõitu 20. positsioonilt alustanud Max Verstappen (Red Bull). Kolmanda koha pälvis Carlos Sainz Ferraril. Esikuuikusse mahtusid veel Daniel Ricciardo (McLaren), Valtteri Bottas (Mercedes) ja Fernando Alonso (Alpine).

Karjääri esimest võitu jahtis esimesena startinud Lando Norris (McLaren), kes paarkümmend ringi ka sõitu juhtis. Viimastel ringidel hakkas aga paduvihma sadama, mille tõttu hakkasid sõitjad järgemööda rehve vahetamas käima. Ka teisel kohal olnud Hamilton käis boksis, kuid Norris otsustas riskida ja rajale jääda.

McLareni sõitja risk aga ei tasunud ära ja kuiva ilma rehvidega sõitnud Norris ei suutnud Hamiltoni selja taga hoida. Seejärel käis Norris ka ise boksis ning pidi lõpuks leppima seitsmenda kohaga.

ENNE SÕITU:


Parimalt stardikohalt alustab McLareni sõitja Lando Norris. 21-aastane britt võitis oma vormel 1 karjääri esimese kvalifikatsiooni. Viimati tuli McLareni sõitja kvalifikatsioonis esimeseks 2012. aastal.

Aja 1.41,993 sõitnud Norrisele järgnesid Carlos Sainz jr (Ferrari, +0,517) ja George Russell (+0,990).

Valitsev maailmameister Lewis Hamilton (Mercedes) tegi oma viimasel kiirel ringil pirueti ja pidi leppima neljanda kohaga (+2,057).

Hamiltoni suurim konkurent MM-tiitlile Max Verstappen (Red Bull) alustab mootorivahetuse tõttu võistlust sõitjaterivi lõpust. Sama käib ka Ferrari piloodi Charles Leclerci ja Williamsi sõitja Nicholas Latifi kohta. Pühapäeva hommikul teatas Mercedes, et mootorit vahetas ka Bottas. Tema läheb rajale 17. kohalt.

Stardijärjekord:

Enne Venemaa GP-d on üldarvestuse liider Verstappen 226,5 punktiga, Hamiltonil on teisena 221,5 punkti ja kvalifikatsioonis seitsmenda koha saanud Valtteri Bottasel (Mercedes) kolmandana 141 punkti.