Avasetis suutis Kontaveit kahel korral Sakkari pallingu murda ning 34 minutit kestnud seti 6 : 2 võita. Teine sett kulges tasavägiselt seisuni 5 : 5. Seejuures ei kaotanud kumbki tennisist kordagi oma servigeimi.

5 : 5 seisul jätkas Kontaveit senist mustrit ehk hoidis oma servigeimi. 6 : 5 eduseisus suutis aga eestlanna murda Sakkari pallingu ning sellega teise seti ja seega kogu finaali võita! Finaal kestis kokku üks tund ja 32 minutit. Kontaveit ei kaotanud kogu turniiri jooksul ühtegi setti.

Kontaveidile oli see karjääri kolmandaks WTA tiitlivõiduks. Tänavu aga juba teise, mäletatavasti triumfeeris ta ka augustis Clevelandi turniiril.

STATISTIKA:

Tipphetked:

ENNE FINAALI:

Kontaveit pole Ostravas loovutanud vastastele ühtegi setti. Poolfinaalis alistas ta 6 : 0, 6 : 4 tšehhitar Petra Kvitova (WTA 10.). Sakkari oli 6 : 4, 7 : 5 üle poolatar Iga Swiatekist (WTA 6.).

Viimati kohtusid Kontaveit ja Sakkari Tokyo olümpiamängude esimeses ringis, kus põrgukuumuses peetud heitluses jäi peale Sakkari.

"Sakkari on sel aastal väga hästi mänginud. Jah, sisehallis mängides tapvat kuumust pole, aga igal juhul on ta raske vastane. Olen ta mänge näinud. Mängib väga jõuliselt ja lihtsalt vastastele punkte ei anna. Aga olen ka ise head tennist mänginud," vaatas Kontaveit tänasele duellile ette.

Kokku on Kontaveit ja Sakkari vastamisi läinud kümnel korral, eestlanna on võitnud neli ja kreeklanna kuus matši.

Ostrava turniiri auhinnafond on 482 000 eurot. Finaali võitja teenib 58 500 eurot ja kaotaja 43 500 eurot.