Quade oli Eesti etapile kogunenud 18 ja parimat aega näitas kvalifikatsioonis värskelt Norra meistriks kroonitud Christopher Tveraen (Yamaha). Vaid 0,034 sekundiga jäi teiseks Kevin Saar (Yamaha), kes hommikusse vabatreeningusse otsustas enda säästmiseks mitte minna. Nimelt elas ta möödunud nädalavahetusel Lätis toimunud võistlusel üle tõsise kukkumise.

Stardi järel asus quadide esimest sõitu juhtima Kevin Saar, teda asus jälitama kvalifikatsiooni kiireim Tveraen. Kui Saar sai sõidu alguses väikese edu sisse, siis mõne ringiga püüdis norralane ta kinni ning ühel hüppel, kus Saar tempot aeglustas, norralane aga kõrgema kaare võttis ja Pärnu Motoclubi sõitjale kogemata selga hüppas, sõitis Tveraen Saarest ka mööda.

“Hingasin sügavalt sisse ja sõitsin edasi,” kommenteeris Saar peale sõitu. Sõidu keskel hakkas ta vaatamata kokkupõrke tagajärgedele taas Tveraenile lähenema ning peagi leidis ta võimaluse ka möödumiseks ning võttis võidu. Tveraen lõpetas sõidu teisena ning kolmandana Roman Gwiazda (Yamaha) Poolast. Priit Järvloo tegi samuti väga hea sõidu ja sai neljanda koha.

“Emotsioonid on väga head, kuigi ei uskunud, et selle vihma ja poriga siit mingit sõidumõnu tuleb,” ütles Järvloo. Kevin Saar läks pärast võistluspäeva veel igaks juhuks haiglasse kontrolli. Rene Tarend oli täna 9., Mihkel Salujõe 11., Karl Joosep Steinberg 12., Aleks Sale 13., Sander Lakiza katkestas kohe sõidu alguses.

Pühapäeval kell 10.50 on Langel autogrammisessioon, quadide teine võidusõit kell 11.45 ja kolmas kell 14.15. Külgvankrite võidusõidud on pühapäeval kell 13.15 ja 16.00

Piletid on müügis Piletilevis ja kohapeal. 1 päeva pilet 20 eurot, 2 päeva pilet 30 eurot, alla meetrised lapsed tasuta.