Läbi öö ja tänase esimese poole päevastki sadanud vihm tegi võistlusolud Lange Motokeskuses tõeliselt keeruliseks. Rada oli pehme ja sinna tekkis ainult üks sõidusoon, samuti hulgaliselt auke, mis muutis möödasõidud pea võimatuks. Soone all oli pinnas siiski kõva ja andis mõne sõitja sõnul oodatust parema pidamise.

Varik/Kunnas (WSP Husqvarna) jäid kohe pärast üsna hästi saadud starti, kinni kurvis tekkinud puntrasse ning pidid konkurentide ründamist alustama viieteistkümnendalt kohalt. Sõidu lõpuks suutsid nad siiski välja sõita koguni neljanda koha. “Pingutasime lõpus kõvasti, teised lasid võib-olla veidi lõdvemalt,” võttis Varik oma hea tulemuse põhjuse kokku. Kunnas kinnitas paarimehe sõnu: möödasõidud olid väga keerulised, kuid pärast hea rütmi leidmist edenes tulemuse parandamine jõudsalt.

Homseks kaheks võistlussõiduks on Variku/Kunnase plaan lihtne: vältida halba õnne peale starti ja lõpetada esikolmikus.

Gert Gordejev/Kaspars Stupelis (WSP Husqvarna) said hea stardi ja hoidsid vahepeal koguni viiendat kohta, kuid langesid sõidu lõpus siiski kaheksandaks. Tulemus on seda tähelepanuväärsem, et mõlemad ekipaaži liikmed olid vigastatud ja on viimase kahe kuu jooksul vaid mõned korrad tsikli selga saanud. Just siis, kui Gordejev hakkas paranema juulis trennis saadud vigastusest, murdis sõrmeluu tema paariline Stupelis ja Langel võistlemine seisis suure küsimärgi all. Ent otsustati siiski proovida, sest sitke lätlane suutis vaatamata vigastusele korvis oma ülesandeid täita. Oma grupi kvalifikatsioonis suutsid nad täna välja sõita seitsmenda aja.

“Positiivne on, et esimese kahe sirgega õnnestus [võistlussõidus] mitmest konkurendist mööda saada, sest teised eksisid ja tekkisid puntrad,” rääkis mahajääjatest konkurentide peale hääle kähedaks karjunud Gordejev. “Lõpust on kahju, sõitsime kindla peale, Van Werven sai nii lähedale, tema ei oleks tohtinud nii lihtsalt mööda saada.” Kuid lõpp hea, kõik hea, sest peale ajasõitu ei olnud nad sugugi kindlad, et suudavad Langel kümnendast kohast kõrgemale sõita.

Eestlastest olid täna Jarno Saan/Sten Niitsoo (WSP Zabel) veel 15., Tanel Reesna/Markus Lina (WSP) 18., Argo Põldsaar/Arno Peever 19. (VMC KTM), Markus Normak/Karl Albert Kasesalu 22. (VMC Zabel), Robert Lihtsa/Birger Taal 23. (WSP Mega), Ülar Karing/Oliver Sebastian Lamp 24. (KTM).

Pühapäeval kell 10.50 on autogrammisessioon, quadide teine võidusõit kell 11.45 ja kolmas kell 14.15. Külgvankrite võidusõidud on pühapäeval kell 13.15 ja 16.00

Piletid on müügis Piletilevis ja kohapeal. 1 päeva pilet 20 eurot, 2 päeva pilet 30 eurot, alla meetrised lapsed tasuta.