Kontaveit pani kindlale võidule aluse esimeses setis, kus ta alistas kodupubliku ees mänginud Kvitova vaid 26 minutiga. Eestlanna jäi oma esitusega rahule.

"Ma tegin enda osa selles mängus väga korralikult ära. Ma arvan, et Petra eksis esimeses setis väga palju. Teises setis hakkas ta paremini servima ja läks tihedamaks. Ma ei tundnud, et minu mängus oleks olnud asja, mis oleks väga kehvasti olnud," rääkis Kontaveit Eesti ajakirjanikele.

Et kohtumine peeti Tšehhis, toetas publik selgelt kaasmaalast. Kontaveiti see ei häirinud, pigem vastupidi.

"See olukord, kus meil ei olnud publikut, on veel nii hiljuti meeles. On lihtsalt hea meel, et inimesed vaatavad ja elavad kaasa. Isegi siis, kui nad plaksutavad Petrale. Võtan seda energiana, mida publik annab. Ma mõtle, et see on suunatud ühele inimesele. Üritan seda tõlgendada positiivsena," selgitas ta oma tundeid.

Kontaveit jõudis sel hooajal neljandat korda WTA-turniiri finaali. Loomulikult valmistab see eestlannale rõõmu.

"Siin turniiril olen saanud häid võite. See finaali jõudmine on ilusti välja teenitud. Mul on hea meel, et olen sel nädalal head tennist mänginud."

Homne finaalivastane on maailma 12. reket, kreeklanna Maria Sakkari. Viimati kohtusid nad Tokyo olümpiamängude esimeses ringis, kus põrgukuumuses peetud heitluses jäi peale Sakkari.

"Sakkari on sel aastal väga hästi mänginud. Jah, sisehallis mängides tapvat kuumust pole, aga igal juhul on ta raske vastane. Olen ta mänge näinud. Mängib väga jõuliselt ja lihtsalt vastastele punkte ei anna. Aga olen ka ise head tennist mänginud," vaatas Kontaveit homsele duellile ette.

Ostrava turniiri finaal algab kell 15.30, Delfi TV näitab kohtumist otsepildis.