Esimeses setis ei jätnud Kontaveit Kvitovale mingit võimalust ja võitis selle 6:0. Sett kestis vaid 26 minutit.

Teine sett oli tasavägisem, aga Kontaveit haaras sealgi initsiatiivi ja läks 5:3 ette. Sel seisul oli tal Kvitova servil ka matšpall, aga kogenud tšehhitar suutis ellu jääda. Oma pallingul sai Kontaveit ka teise ja kolmanda matšpalli, millest viimase suutis ta realiseerida.

"Petra vastu on alati väga keeruline mängida, eriti kui talle on kodupublik toeks. Mängisin väga korralikult, võitlesin iga palli eest. Olen matšiga väga rahul," rääkis Kontaveit pärast matši lõppu otseülekandes.

"Nagu ikka, proovisin mängida oma tennist - kui võimalik, olla agressiivne ja olla nii stabiilne kui võimalik," lisas ta.

Statistika:

.

Teise finalisti selgitasid Iga Swiatek (WTA 6.) ja Maria Sakkari (WTA 12.), Sakkari võitis 6:4, 7:5.

Kontaveiti ja Sakkari finaal algab pühapäeval kell 15.30. Delfi TV näitab mängu otseülekandes.

"Tuleb väga raske matš, oleme mõlemad heas vormis. Maria on suurepäraselt esinenud ja olen tema mänge jälginud. Elan talle kaasa, sest oleme ühevanused ja tunneme üksteist juba pikka aega. Temaga finaali mängida on väga tore," rääkis Kontaveit homse mängu kohta.

Kontaveit - Kvitova poolfinaal täispikkuses:

Enne matši:

Kontaveit on 31-aastase Kvitovaga seni kohtunud seitse korda ning kaotanud viis matši. Viimati mängiti tänavuse Doha turniiri veerandfinaalis, kus tšehhitar võitis kolmes setis 6:3, 3:6, 6:2. Kontaveit on tšehhitari võitnud kahes setis nii 2019. aasta Brisbane'i turniiri kaheksandikfinaalis kui ka 2018. aasta French Openi kolmandas ringis.

"Publik on kindlasti tema (Kvitova) poolt, mis on ka loogiline. Ta on ka väga head mängu näidanud. Kindlasti tuleb keeruline mäng. Olen temaga päris palju mänginud. Saan lihtsalt endast parima anda ja lähen igal juhul võitlema. Mul on üldiselt väljakul hea tunne. Olen jälle võistlemist nautima hakanud. Homne võit või kaotus seda tunnet ei muuda," ütles Kontaveit eile hilisõhtul Delfile.