Distsiplinaarasja käigus uuritakse Maardu Linnameeskonna tegevust. EJL teavitas distsiplinaarasja algatamisest Maardu Linnameeskonda nii suuliselt kui kirjalikult.

EJL tuletab meelde, et kõigil mängijatel, treeneritel ja ametiisikutel on kohustus hoiduda igasugusest käitumisest, mis kahjustab või võib kahjustada võistluste aususe põhimõtet. Samuti on kõigil asjaosalistel kohustus teha EJLiga täielikku koostööd, et võidelda selliste tegude vastu ning teavitada EJLi vabatahtlikult ja viivitamatult mistahes informatsioonist seoses mängutulemuse mõjutamisega. EJLi distsiplinaarjuhtumite e-posti aadress on fp@jalgpall.ee.

Jalgpalliliidu avalike ja koostöösuhete osakonna juht Mihkel Uiboleht ütles Delfile ja Eesti Päevalehele, et ei saa hetkel uurimise huvides juhtumist täpsemalt rääkida.

"Nagu selliste juhtumite puhul tavaks, öeldakse alguses uurimise huvides võimalikult vähe," sõnas Uiboleht ja lisas: "Me oleme samas alati sellest põhimõttest lähtunud, et niipea kui me saame rohkem infot jagada, me seda ka teeme."

EJL on varasemalt korraldanud iseseisvalt ning koostöös politsei, prokuratuuri, UEFA, FIFA, teiste riikide jalgpalliliitude ja Sportradariga suuremahulisi kihlveopettuste uurimisi, mille tulemusel on määratud mitmeid pikaajalisi ülemaailmseid jalgpallis tegutsemise keelde. EJLis tegutseb kihvleopettuste uurimise erikomisjon.

Esiliigat juhtiv Maardu Linnameeskond kaotas eile õhtul oma suurimale rivaalile Tallinna Kalevile 2:4, kuid jäi endiselt liidrikohale.