Mõlema play-off-vooru avamängul oli ilmselge favoriit: Venemaale ja Marokole ennustati kindlat võitu, kuid tegelikkuses kukkus mõnevõrra teisiti välja. Venemaa koondis suutis vietnamlaste värava avada vaid esimese poolaja keskpaigaks, millega suutis veidi rahustada parketil lõkkele löövaid pingeid. Ootuste kiuste ei murdnud väravasse lastud pall Vietnamit, Aasia koondis jätkas üsna distsiplineeritud mängu ja suutis isegi värava lüüa. Ehkki see juhtus alles pärast seda, kui Venemaa oli oma teise värva löönud. Seega läksid meeskonnad vaheajale seisuga 2 : 1. Vaheaja jooksul korraldasid vietnamlased mängu märgatavalt ümber, eelistades aktiivset ründetegevust ettevaatlikule mängule, ning olid täiesti võimelised seisu võrdsustama – kahel korral lendas pall pärast ohtlikke lööke sentimeetrite kauguselt väravapostist mööda. Venemaa mängijad suutsid vastase survet tagasi hoida ja lõid kolmanda värava, mis sai ka otsustavaks. Mängides tühjade väravatega, kahandas Vietnam mahajäämist taas miinimumini, kuid võrdset seisu siiski taastada ei suutnud – lõplik tulemus 3 : 2.

Pärast mängu hindas Venemaa koondise peatreener Sergei Skorovich vastase mängu väga kõrgelt: „Vietnam mängis distsiplineeritult, taktikaliselt õigesti. Kaitses ja võitles. Head mängu näitas väravavaht, kes aitas paljuski välja. Ning mõistagi näitasid vietnamlased head kiirust, otsesõnu kurnasid meie jalgpallureid oma avamistega, mängides pallita. Meie omakorda ei viinud ellu paljusid momente ja kõik ei kujunenud päris nii, nagu oleksime soovinud. Siit ka raskused.“

Venemaa koondise jalgpallur Ivan Milovanov, kelle jaoks oli tegemist sajanda mänguga rahvusmeeskonna vormis, tõi samuti esile Aasia meeskonna järeleandmatuse: „Kõik meeskonnad arenevad aastast aastasse, Vietnam ei ole erandiks. Täna ei soovinud nad nii lihtsalt alla anda, võitlesid viimseni välja. Seetõttu oli tegemist tõeliselt keerulise mänguga. Kuid maailmameistrivõistlustel ei saagi teisiti olla. Eriti play-off’is.“

Maroko ja Venezuela mäng toimus sarnase stsenaariumi järgi vaid selle vahega, et meeskonnad läbisid kohtumise avalõigu tulemuslikult. Marokolased avasid seisu juba teisel minutil, kuid kõigest mõne minuti möödudes taastas Venezuela status quo. Kuid võrdne seis ei püsinud tablool pikalt – Sufian El Masrar vormistas mängu üheksandaks minutiks duubli. Seis 2 : 1 Maroko kasuks püsis teise poolaja alguseni, mil El Masrar lõi kolmanda värava, võimaldades oma meeskonnale väikest edumaad. Siiski püsis kahest väravast koosnev vahe vaid paar minutit – Venezuela mängis ühe värava tagasi kaks minutit hiljem, kuid nagu pärast selgus, kujunes see vallutus õhtu viimaseks tulemuslikuks tegevuseks.

Nüüd ootavad Venemaa ja Maroko mängijad oma veerandfinaali vastaseid: Venemaa koondis kohtub paari Argentina – Paraguay võitjaga ja Maroko mängib kas Brasiilia või Jaapaniga.