Tondiraba jäähallis toimuv MK-etapp kuues WCT Tallinn Mens Challenger 2021 tõi Tallinnasse võistlema 18 kurlingu meeskonda 12 riigist. Eestit esindab võistlusel Eesti kurlingumeeskond koosseisus Igor Dzendzeljuk, Janis Kiziridi, Mihhail Vlassov ja kapten Eduard Veltsman.

Eesti kurlingumeeskond alustas võistlusega oma tähtsaimat hooaega, kus on mängus olümpiamängude kvalifikatsiooni koht ning võimalus pääseda Pekingi olümpiamängudele järgmise aasta veebruaris.

Eesti Curlingu Liidu juhatuse liige Fred Randver sõnas, et alanud kurlingu hooaeg teeb Eesti kurlingu ajalugu. “Eestil pole kunagi varem olnud reaalset võimalust pääseda olümpiamängudele kõigis kolmes distsipliinis ehk nii segapaaris kurlingus kui ka meeste ja naiste arvestuses. Iga kodumaine võistlus on seega meie võistkondadele äärmiselt tähtis võimalus oma mänguoskuse arendamiseks,” sõnas Randver.

Lisaks on olümpiamängudele pääsemise võimalus ka Eesti ratastoolikurlingu võistkonnal. “Eesti ratastoolikurlingu esindusvõstkonna pääsemine paraolümpiamängusele selgub oktoobris ratastoolikurlingu maailmameistrivõistlustel Pekingis. Eesti võistkond MM’ile ei pääsenud, kuid teiste riikide, eelkõige USA ja Itaalia tulemustest sõltub, kas Eesti saab ajaloolise paraolümpia koha Pekingisse või mitte,” lisas Randver.

Juba 15. oktoobril esindab Eduard Veltsmani meeskond Eestit Türgis olümpiamängude eelkvalifikatsiooni turniiril, kust kaks parimat riiki pääsevad omakorda olümpiamängude kvalifikatsioonivõistlusele, mis toimuvad detsembris Hollandis.

Sel hooajal esindab Veltsmani meeskond Eestit esmakordselt ka Euroopa kurlingu meistrivõistlustel, mis toimuvad selle aasta novembris ning kus on mängus ka kurlingu maailmameistrivõistluste kvalifikatsiooni koht. MM-kvalifikatsiooni pääsemiseks peab Team Veltsman pääsema B-alagrupi kahe parima sekka. Viimasele kahele kohale jäädes langetakse aga C-alagruppi.